Modeplein

Auto leasen: wat zijn de valkuilen?

Geplaatst door

Als een zelfstandige moet je – afhankelijk van je beroep – vaak de weg op. Daarbij komt een auto natuurlijk goed van pas. Met het openbaar vervoer verspil je vele uren, al zeker als je niet over wifi beschikt in bijvoorbeeld de trein. Bus leasen komt dan ook meer en meer voor. Dit omdat niet iedereen zomaar zijn eigen auto wil gebruiken voor de zakelijke ritten. Doe je dit wel? Dan mag je 19 eurocent per kilometer in rekening brengen. Maar toch is het verstandig om leasen te overwegen. Als zelfstandige ondernemer kan het je namelijk veel voordelen opleveren. Let natuurlijk ook altijd op de valkuilen. Een overzicht. 

Hou rekening met de lange termijn

Indien je een auto wilt leasen, sluit je een contract af voor een willekeurige auto met een leasemaatschappij. Na een aantal jaar – minimaal na twee en maximaal na vijf jaar – mag je de auto terug inleveren en kan je een contract afsluiten voor een nieuwer model. Op die manier rijd je altijd met de nieuwste modellen rond, wat natuurlijk heel verleidelijk klinkt. Maar let wel dat je als startend ondernemer niet altijd weet waar je over twee of vijf jaar zult staan. Een lange termijn is meestal goedkoper, maar afhankelijk van je bedrijf is het soms verstandiger om iets meer te betalen voor een korte termijn.

Let op de bijtelling bij Volkswagen Transporter leasen 

Je dient ook rekening te houden met het beestje genaamd bijtelling. Dit percentage dien je te betalen indien je je bedrijfsauto ook buiten de werkuren wilt gebruiken. Dit kan voordelig zijn als je partner bijvoorbeeld ook een auto nodig heeft om naar zijn/haar werk te rijden. Hoe zuiniger de auto, hoe kleiner het percentage. Kies je bijvoorbeeld voor een Dacia Dokker lease, dan zal de bijtelling natuurlijk aanzienlijk hoger liggen.

https://www.busleasen.com