Badkamers met het juiste sanitair

Geplaatst door

De meeste badkamers zijn voor de gebruikers een ruimte die men bij gelegenheid gezamenlijk gebruikt voor de kortdurende dingen zoals bijvoorbeeld tanden poetsen of gebruik van het sanitair. Als het echter aankomt op ontspannen en relaxen, zoals bij langdurige baden en douchen, dan is men liever in zijn eentje en wordt privacy op prijs gesteld. Tijd in de badkamer staat voor veel mensen gelijk aan het uitschakelen van de stress van het dagelijks leven of de dag willen starten met een goed humeur. Het juiste sanitair, niet alleen mooi maar ook vanuit het gebruiksgemak, kan hier enorm aan bijdragen. Een te kleine wastafel waar geen ruimte is voor het afleggen van de benodigde spullen is zo’n voorbeeld, een breder model wastafel had wellicht meer aangesproken. Of een te groot wandcloset dat eigenlijk de (doorloop)ruimte te veel beperkt terwijl er ook veel compacte WC’s voor badkamers en toiletten te vinden zijn. Er zijn zelfs al rimfree (randloos) wandclosets als compact model te verkrijgen waarbij het Laufen compact wandcloset of de Ideal Standard Connect overigens wel heel erg fraai zijn. Dit kan met het juiste sanitair dus ook anders. Bij het ontwerpen van badkamers dient u (of de ontwerper) al goed na te denken over de mogelijkheden en de wijze van gebruik van de beoogde badkamers. Het meedenken en ontwerpen met kennis van materialen en mogelijkheden is een specialisme van Sani-bouw, uw online sanitair specialist.

Ruimte in de douche

Ook de voor u aangename manier van het gebruik maken van de douchen kan al bijdragen aan een ontspannen begin of einde van de dag. Een kleine en benauwde douchecabine zal een prettige start van de dag niet bevorderen maar een ruime douchecabine zet de toon al heel anders. Ook een inloopdouche met een glazen of betegelde zijwand kan extra bewegingsruimte opleveren. Bij een betegelde zijwand zijn er veel vrijheden in vormgeving en plaatsing, terwijl bij het gebruik van douchebakken u iets meer aan de vorm van deze douchebakken gebonden bent. Wellicht geen punt maar goed om wellicht die mogelijkheden van extra doucheruimte te benutten. Als er dan ook nog mogelijkheden zijn voor het creëren van een nis of tegelrand, die plaats biedt aan de in de douche benodigde verzorgingsproducten, dan kent de dag, in combinatie met het eerder besproken sanitair, zo´n gemakkelijke start dat er een signaal van tevredenheid door het lichaam gaat.

De juiste baden en douchebakken

Ook de juiste baden zijn van belang, of het nu een vrijstaand bad is, een ingebouwd ligbad of een bad met de vorm van douchebakken t.b.v. douchen in bad, de vormen aan de binnenzijde van dergelijke baden moeten voor u kloppen. Om van de afmetingen aan de buitenzijde maar niet te spreken. We worden over het algemeen in Europa steeds langer en wellicht dat het voor u nog prima past als u gebruik maakt van het ligbad maar is dat ook zo voor uw kinderen. Hoe vaak zijn zij al niet veel langer dan de ouders, de juiste formaten voor baden in de lengte maar ook in de breedte is dus van enorm belang. In een te klein bad kan men niet echt lekker ontspannen en zich weer opladen voor de komende periode. Gelukkig kan Sani-bouw u hier perfect bij ondersteunen, niet alleen bij het maken van de voor uw situatie passende badkamer ontwerpen maar ook met advies en ondersteuning bij het kiezen van het juiste sanitair, de inloopdouche met of zonder douchebakken en het voor u perfect passende ligbad.

 

http://www.sani-bouw.nl