Modeplein

Casual overhemd outfits voor heren

Geplaatst door

We houden allemaal van het dragen van overhemden, toch? Een casual overhemd is comfortabel, gemakkelijk te onderhouden en als je het goed draagt, kan het je helpen zonder al te veel moeite je look te verbeteren. Desoto heeft bijvoorbeeld veel overhemden die perfect zijn voor een casual look.

 

Eerlijk gezegd zijn we niet elke dag fan van het dragen van pakken. We houden ervan om onze look eenvoudig, comfortabel en casual te houden. En casual shirts zijn hier perfect voor. Een casual shirt is een perfecte balans tussen te casual en te formeel. Het is formeel dan een tee en casual dan een blazer of jas. Bovendien kun je het op veel verschillende manieren dragen.

 

Zo kun je het combineren met chino’s, jeans en broeken. Je kunt ze instoppen wanneer nodig of ze onberoerd laten als je met vrienden uitgaat, of winkelt, etc. We raden aan om drie casual shirts (één wit, één marine en één zwart) te gebruiken.

 

Je kunt er echter ook voor kiezen om elke gewenste kleur te nemen. Het enige dat je zeker achterwege moet laten, zijn drukke prints en graphic shirts.

 

De maat van je overhemd

En een van de belangrijkste onderdelen van een casual overhemd is de maat. Een pasvorm van je shirt kan je look maken of breken. Er zijn voornamelijk drie verschillende soorten pasvorm die je krijgt. 1. Slim Fit 2. Relaxed Fit 3. Skinny fit.

 

We raden aan om ver weg te blijven van de skinny fit. Omdat het alle verkeerde delen van je bovenlichaam kan benadrukken en dat is geen goede zaak, toch? Afhankelijk van je lichaamsbouw kun je echter kiezen voor een comfortabele pasvorm of een slanke pasvorm.

 

Als je iemand bent met een bierbuik, dan is een comfortabele fit het beste voor jou. Het zal je helpen je buik te verbergen en je mogelijk er slanker te laten uitzien dan je bent. En als je je fysiek hebt verbeterd, kun je natuurlijk kiezen voor een slanke pasvorm. Er zijn hier echter geen harde regels. Het gaat meer om waar je je het prettigst bij voelt. Ook verschilt het per merk hoe een overhemd valt. Vanguard overhemden zouden bijvoorbeeld net wat anders kunnen zitten dan een Desoto overhemd.

 

Het materiaal van de overhemd

Het hele punt van het dragen van een overhemd blijft: een comfortabel gevoel. Dus, het materiaal van je shirt is even belangrijk als de pasvorm. Ga voor een stof die licht en ademend is. Dus, hoe weet je of de stof ademend is? Leg gewoon de stof van een shirt tegen je mond en probeer er doorheen te ademen. Als je weerstand voelt door de stof bij het ademen, dan is de stof waarschijnlijk niet ademend.

 

Probeer deze adem-test uit wanneer je de volgende keer gaat winkelen voor je casual shirt. Het helpt je elke keer de juiste stof te kiezen. Een lichtgewicht en ademende stof betekent echter geen transparante of doorzichtige stof. Blijf dus weg van de transparante stof. Ook dit kan namelijk alle verkeerde delen van je romp kan benadrukken. Er zijn veel verschillende soorten overhemdstof waaruit je kunt kiezen.

 

Stick to the basics

Je kunt het beste bij de basis blijven. We raden aan om shirts in het wit, marine, zwart en blauw te dragen. Natuurlijk kunt je een paar gestreepte of geruite shirts toevoegen aan uw garderobe.

 

Maar toch raden we aan om meer effen shirts te hebben, omdat effen shirts veelzijdig zijn en je ze met bijna alles kunt dragen.