Mode plein Blog
Image default
Beauty en verzorging

De populaire Franse invlecht

De Franse vlecht is een vlecht die je op het hoofd vlecht en is één van de meest populaire vlechten voor jong en oud. Ga je lekker uit eten of met je vriendinnen op stap en wil je eens iets anders doen met je haar? Maak dan een mooie Franse vlecht. De vlecht is makkelijk te leren en is prettig om te dragen. Bij de Franse vlecht begin je helemaal bovenaan en eindig je met een normale vlecht. Wanneer je wat meer ervaring hebt met het vlechten van de Franse vlecht kun je de vlecht ook schuin op het hoofd vlechten. Hierbij begin je boven het oor en vlecht je naar achteren. De Franse vlecht wordt ook wel de Franse invlecht genoemd.

Om te beginnen met het leren van deze vlecht kun je het beste gewoon bovenaan je hoofd beginnen. Je pakt 3 gelijke plukken haar aan de voorkant van het hoofd (bij de pony) en begint met de normale vlecht. Na 2 slagen te hebben gedaan pak je bij de 3e slag een nieuwe pluk mee. Ook bij de rest van de slagen neem je telkens een nieuwe pluk mee totdat je onderaan de vlecht bent en geen haar meer over hebt. Nu eindig je met een normale vlecht en doe je er een elastiekje omheen. Het is wel belangrijk om het haar vooraf goed uit te kammen zodat er geen knopen en klitten meer in zitten.

Wanneer je de Franse vlecht eenmaal onder de knie hebt kun je er leuke combinaties mee maken. Ook is het leuk om de vlecht op het haar te vlechten. Eigenlijk doe je dan precies hetzelfde alleen sla dan de buitenste pluk niet over de middelste pluk heen maar sla je deze onder de middelste pluk door. Zo lijkt het alsof de vlecht op het hoofd ligt. Ook kun je er voor kiezen om aan beide kanten van het hoofd een Franse invlecht te maken. Succes!

http://vlechten.net/