Modeplein

Dr. Mercola

Geplaatst door

Joseph Mercola is een 60 jarige Amerikaanse staatsburger en hij is de oprichter van de populaire website www.mercola.com. Deze website, die sinds 1997 in de lucht is, is een platform waarop Dr. Mercola en zijn team adviezen geven voor het versterken en daarnaast behouden van een goede gezondheid.

Deze adviezen zijn voornamelijk gebaseerd op een gezonde levensstijl en natuurlijke supplementen. Dr mercola is een groot tegenstander van medicijnen en voeding waarbij chemische stoffen worden gebruikt. Tevens heeft hij kritiek op de manier waarop de farmaceutische industrie hun producten in de markt brengt. In de Verenigde Staten is het namelijk heel normaal dat er veel reclame is op de televisie, radio en tijdschriften voor medicijnen. Dit in tegenstelling tot in Europa waar er strenge regels zijn voor reclames ten aanzien van de farmaceutische industrie.

 

In Nederland is er een aparte gedragscode opgesteld ten aanzien van reclame van de farmaceutische industrie. De gedragscode geneesmiddelenreclame ziet toe op alle vormen van reclame van uitsluitend op recept verkrijgbare geneesmiddelen.  In deze gedragscode wordt onderscheid gemaakt tussen reclame en informatie. Daarnaast wordt er in deze gedragscode ook regelingen opgenomen met betrekking tot sponsoring in het algemeen en met betrekking tot sponsoring van patiëntenorganisaties. De Stichting Gedragscode Geneesmiddelenreclame geeft adviezen met betrekking tot de verschillende vormen van reclame.

 

Dr mercola heeft zelf ook een productielijn van natuurlijke supplementen. De diversiteit binnen de producten van dr mercola is erg groot want niet alleen zijn er supplementen te koop van bijvoorbeeld vitamine B12 maar is er ook een specifieke natuurlijke zonnebrandcrème van dr mercola. In Nederland zijn de producten van dr mercola onder andere te koop in de webwinkel van topvitamins. Deze mooie en overzichtelijke webwinkel met het webshop keurmerk heeft verschillende betaalmethodes en bij een bestelling besteld voor 22.00 is de bestelling de volgende dag al weer thuisbezorgd.

 

http://www.topvitamins.nl/mercola