Mode plein Blog
Image default
Woning en Tuin

Een modieuze inrichting voor ouderen

Je zal het vast wel herkennen, je komt bij je opa en oma of bij je ouders en bijna alle meubels in de huiskamer lijken wel antiek. Wees gerust, bijna alle ouderen hebben hier wel een handje van. Ze willen graag geen afscheid nemen van hun meubels voor een nieuwe inrichting. Echter zie je vaak dat het na een tijdje toch nodig is. Ouderen moeten bijvoorbeeld een relaxzetel kopen voor hun gezondheid. Wil je nou voor je ouders een meer modieuze inrichting in het huis of ben je zelf toe aan een aantal nieuwe meubels. Lees dan snel verder.

Een gezellige maar vooral ook praktische inrichting

Wanneer je je huis gaat herinrichten wil je graag dat het gezellig is, dat is ook zeker belangrijk. Echter wanneer het om ouderen gaat is een praktische inrichting nog belangrijker. Allereerst is het belangrijk dat alle meubels kunnen worden thuisbezorgd. Wanneer je bijvoorbeeld bij Meubelzorg besteld komt dit ook zeker voor elkaar! Het scheelt een hoop wanneer je zelf niet meer op hoeft en zelf alles thuis te brengen. Wanneer je de meubels gaat uitkiezen is het belangrijk dat je rekening houdt met praktische zaken. Ouderen beginnen meestal wat kleine gezondheidskwaaltjes te krijgen. Het is daarom belangrijk dat er niet een te diepe bank wordt gekocht waaruit moeilijk opgestaan kan worden. Verder is bijvoorbeeld een sta-op stoel ook een goed idee. Deze stoel helpt je bij het opstaan, zo kan je in ieder geval met een gerust hart de krant gaan lezen. Het is natuurlijk ook belangrijk dat je het inricht naar je eigen smaak. Ga bijvoorbeeld voor een combinatie van modern en antiek, of een smaak die goed bij je past.

Maak gebruik van optische ruimtes 

Vaak zijn seniorenwoningen kleiner dan een normale woning. Hierdoor wordt er helaas war ruimte ingeleverd wat niet altijd in goede aarde valt bij de bewoners. Daarom is het heel belangrijk om optische ruimtes te creëren. Dit kan je natuurlijk op verschillende manieren voor elkaar krijgen. Je kan er bijvoorbeeld aan denken om de houten vloer in de lengte te leggen in plaats van in de breedte. Daarnaast kan je ervoor kiezen om grote spiegels tegenover de ramen te plaatsen. Zo lijkt de ruimte waarin je je begeeft meteen veel groter. Als laatste kan je nog gaan voor een lichte kleur meubels. Doordat de meubels een lichte kleur hebben lijken deze kleiner en lijkt de woonruimte daardoor automatisch wat groter. 

Maak gebruik van slimme hulpmiddelen 

Wanneer je ouder wordt moet je het jezelf ook makkelijk maken. Maak daarom gebruik van slimme hulpmiddelen. Denk hierbij voorbeeld aan een lichtschakelaar die alle lichten in één keer aan kan doen, dit scheelt weer een wandeling door het huis. Het is verder ook verstandig om een camera bij de deur te hangen. Als de bel gaat zie je dan meteen wie er voor de deur staat. Handig voor als het vroeg donker is of wanneer je voor jezelf een veilig gevoel wil creëren. Door de combinatie van een modieuze inrichting en de verschillende slimme hulpmiddelen wordt je woning binnen een mum van tijd erg modieus. Je kan weer met een gerust hart de visite uitnodigen voor een lekkere kop koffie of een heerlijk dinertje. Want zeg nou zelf, je nieuwe inrichting moet natuurlijk gezien worden!