Mode plein Blog
Image default
Electronica en Computers

Filmen met je eigen drone?

De drone kennen we met name als Amerikaans wapen uit de oorlog of van de politie die ons door middel van drones in de gaten houden. Tegenwoordig worden drones voor hele andere dingen gebruikt. Zo worden ze onder andere gebruikt voor luchtfotografie en privé doeleinden. Het zal niet lang meer duren voordat drones helemaal in ons leven zijn ingeburgerd en niet meer weg te denken zijn.

Een drone is een luchtvaartuig die niet bemand is en dus zonder piloot kan vliegen. Een drone wordt op afstand bestuurt en de bestuurder kan bij sommige drones zelfs op duizenden kilometers afstand zitten. Ook bestaan er autonome toestellen die werken via een geprogrammeerde opdracht. Het woord drone, in Nederland ook wel droon genoemd, is een Engels woord dat mannetjesbij betekent. Oorspronkelijk komt het woord drone uit de luchtvaart. Hier werden vaak drones gebruikt die uitgeschakeld dienden te worden tijdens oefeningen in de lucht. Een drone wordt ook wel afgekort als UAV, Unmanned Aerial Vehicle, met andere woorden, een onbemand luchtvoertuig.

Een drone wordt gemaakt met een framework. Hierbij kan men kiezen uit diverse soorten hardware en software zodat de drone geoptimaliseerd kan worden voor een bepaald doel. Een drone kan urenlang, soms zelfs jarenlang in de lucht vliegen. Elke drone is gemaakt voor een bepaald doel. Een Hexacopter wordt bijvoorbeeld opgetild en voortgestuwd door 6 gyroscopisch gestabiliseerde rotoren zodat deze milieuvriendelijk en geluidsarm is. Tegenwoordig worden drones op allerlei gebieden ingezet voor zowel privé gebruik als voor zakelijke doeleinden. Drones zullen de in toekomst dan ook een steeds grotere rol gaan spelen.

http://www.drone.be/