Mode plein Blog
Image default
Woning en Tuin

Gevel schilderen, hoe gaat u te werk?

Het schilderen van uw gevel is een uitstekende manier om deze extra te beschermen tegen weersomstandigheden. Het is een van de schilderwerken die naast een visuele toepassing ook een fijne praktische functie heeft. Daarnaast laat u uw woning ook weer stralen wanneer u zorgt voor een mooie en netjes afgewerkte gevel. In dit artikel bespreken we hoe u het schilderen van uw gevel het beste kunt aanpakken.

 

Stappenplan voor gevel schilderwerk

 

Stap 1: Reinig de gevel

Zorg er voor dat, voordat u begint met het schilderen van uw gevel, u eerst zorgt dat uw gevel helemaal gereinigd wordt. U kunt dit door een professioneel reinigingsbedrijf laten doen of eventueel zelf. Al het vuil en stof dient van de gevel te worden verwijderd en daarnaast moeten de voegen en barsten in de gevel worden hersteld door gebruik te maken van vulmiddel. Pas nadat u er zeker van bent dat uw gevel goed schoon is, kunt u beginnen met het schilderwerk.

 

Stap 2: Breng primer aan

Een verflaag blijft aanzienlijk beter zitten op een gevel wanneer deze eerst is voorzien van een goede laag primer. Maak hierbij voor het schilderen van de grote oppervlakten gebruik van een goede wat bredere roller aan een verlengstuk en voor het detailwerk en de afwerking van een wat rondere verfborstel.

 

Stap 3: De gevel schilderen

De eerste verflaag kan op de gevel aangebracht worden wanneer de laag primer helemaal opgedroogd is. Het is slim om te beginnen met het schilderen van de randen van de gevel, maak hierbij ook gebruik van een wat rondere verfborstel. Het is hierna eenvoudig om de grote overgebleven oppervlakken te schilderen met een brede muurroller. Begin door de hele oppervlakte in verticale strepen met verf te berollen en daarna nog eens in horizontale strepen. Op deze manier wordt de verf goed verdeeld. Laat de eerst aangebrachte laag drogen voordat u met de tweede laag begint, zo zorgt u voor een goede dekking.

 

Extra schilder tip

Schilder de onderste 30 centimeter van uw gevel in een wat donkerdere kleur, zoals bijvoorbeeld zwart, grijs, antraciet of bruin. Opspattende modder en aarde na een regenbui zullen hierop veel minder zichtbaar zijn, zo lijkt uw gevel veel schoner!

http://www.vindschilder.be/schilderwerken/

Gerelateerde artikelen

Verhuisdozen in elke maat en uitvoering. Verhuisdozen om te verhuizen of voor opslag!

Raamfolie met huisnummer

Buiten Jacuzzi in uw eigen tuin