Groener wonen is beter

Geplaatst door

Met de huidige klimaatveranderingen is het belangrijk dat er goed aan het milieu gedacht wordt, ook als er gebouwd wordt. Voor mens en dier is het niet alleen gezond om te wonen in een groene omgeving maar het geeft ook meer plezier. Daarom is groener wonen een belangrijke zaak.

Groen staat voorop

Bij BTL wordt veel aandacht besteed aan groener wonen. Zo wordt er gekeken naar de aanplant van groen op particulier terrein maar ook in woonwijken en in openbare ruimtes. De aanwezigheid van groen is belangrijk voor het woon- en leefklimaat dus het dient in behoorlijke mate aanwezig te zijn, zeker in stedelijk gebied.

Groen in stedelijke gebieden

Omdat nu eenmaal niet iedereen landelijk kan wonen wordt goed gekeken naar de mogelijkheden voor groen in gebieden waar veel bebouwing is. Dit kan bijvoorbeeld geschieden in parken, recreatiegebieden maar ook speel- en sportvelden horen daarbij. Een bedrijf zoals BTL kan adviseren in de aanleg maar ook de daadwerkelijke aanleg en het onderhoud voor zijn rekening nemen.

Bekijk de voorbeelden

Voor alle mogelijkheden op het gebied van groener wonen kijk je het beste eerst even op de website van het bedrijf. Hierop vind je tal van voorbeelden. Groen wonen is niet alleen mogelijk in nieuwe wijken en nieuwe bouwprojecten. Ook bij reeds bestaande bouw kan het groen uitgebreid worden door renovatie. Dit betekent dat er meer groene plekken komen of de wijk zo ingericht wordt dat deze leefbaarder wordt en niet alleen maar uit betonblokken bestaat.

 

Maak de inwoners blij

Groen zorgt voor woongenot, welzijn en duurzaamheid en als je als gemeente het je inwoners naar de zin wilt maken en ze ook wilt houden is het zeker zaak hiermee rekening te houden. Bekijk daarom ook voorbeelden van gemeentes die je reeds voorgingen. Je vindt deze op de website maar kunt ze natuurlijk ook in het echt gaan bekijken.