Modeplein

Haren invlechten dé haartrend van 2013!

Geplaatst door

Het invlechten van je haren is tegenwoordig weer erg populair. Vorig jaar is dé vlecht zelfs verkozen tot haartrend van 2013. Of je nu nog een kind bent of volwassen, een vlecht kan altijd. Daarbij hoef je geen kapper of kapster te zijn om een vlecht te maken. De meeste vlechten zijn eenvoudig te leren en heb je na een paar keer oefenen snel onder de knie. 

Er bestaan allerlei verschillende soorten vlechten. Van een simpele vlecht tot hele moeilijke complexere vlechten. Wanneer je een vlecht wilt gaan maken is het belangrijk dat je in ieder geval de basistechniek onder de knie hebt. De standaard vlecht is een vlecht waarbij je het haar verdeelt in 3 gelijke delen en deze telkens over elkaar heen slaat. De buitenste pluk gaat telkens over de middelste. De invlecht gaat weer een stapje verder en deze vlecht je eigenlijk op je hoofd vanaf de bovenkant of een van de zijkanten van je hoofd. Deze 2 manieren om te vlechten zijn erg eenvoudig en kun je erg makkelijk leren. Het is gewoon een kwestie van oefenen en experimenteren. Naast de standaard vlecht en de Franse invlecht heb je ook nog de waterval vlecht en de visgraat vlecht. De visgraat vlecht is erg populair en wordt ook veel gebruikt bij modellen. De visgraat vlecht zien we dan ook vaak terug op de catwalk en in tijdschriften. De waterval vlecht is iets moeilijker om te leren maar ziet er prachtig uit. De naam zegt het al, deze vlecht lijkt een beetje op een waterval. De waterval vlecht is eigenlijk een combinatie van de Franse invlecht alleen laat je dan telkens een pluk vallen waardoor je een waterval effect creert. Deze manier van invlechten is iets lastiger maar naar een paar keer oefenen wordt het steeds makkelijker. 

Naast alle mooie vlecht combinaties kun je met vlechten ook een mooie bos krullen maken. Wanneer je het haar nat invlecht (de Franse invlecht) en deze een tijdje laat zitten dan krijg je een mooie bos krullen. Het beste kun je het haar nat invlechten voordat je gaat slapen. Zo hoef je geen krultang te gebruiken wat ook nog eens slecht is voor je haar en creer je eenvoudig mooie krullen.

 

http://haarinvlechten.com