Modeplein

Het beste gebruik van de Ultimaker S5

Geplaatst door

Hoe is de Ultimakers S5 printer het best in te zetten? Wie denkt dat alleen grote fabrieken waarde hebben van 3D printen, moet zich nog eens verdiepen in dit model. Dit is juist de printer die het gebruik ook voor hobbyisten en kleine ondernemers heel dichtbij brengt. Het is het juiste apparaat om in een werkkamer mee te werken. Dat er bovendien ook verschillende vormen van toepassing met hetzelfde apparaat zijn, maakt het alleen maar nog aantrekkelijker. Dit maakt de printer van grote waarde. De volgende zaken spelen daar allemaal een belangrijke rol in.

Ontwerpen met de printer

In de eerste plaats is de Ultimaker S5 er om mee te ontwerpen. Dat komt omdat dit in de eerste plaats een geliefde vorm van gebruik is. De printer is geschikt om zowel kleine projecten mee uit te voeren als grote werkzaamheden mee uit te voeren. Dat komt omdat de printer weliswaar compact is, maar wel een groot bouwvolume biedt. Zo zijn de mogelijkheden die er liggen optimaal te benutten. Dit is een voordeel voor de professional, maar net zo goed voor de hobbyist. De hoeveelheid mogelijkheden is eindeloos op deze manier. Het gebruik is altijd interessant.

Gebruik voor zeer specifieke doelen

Hoewel de Ultimaker S5 dus heel geschikt is voor hobbymatig gebruik, is het ook zo dat hele specifieke doelen te bereiken zijn. Het is vooral in de medische wereld zo dat er veel gebruik van wordt gemaakt. Het is een manier om hulpmiddelen te ontwikkelen voor specifieke ingrepen en operaties die gedaan moeten worden. Met de komst van de printer is het nog beter mogelijk om elke patiënt op een persoonlijke wijze te helpen. Dit komt ook doordat er met zoveel verschillende soorten filament gewerkt kan worden. Zowel flexibele als harde oplossingen zijn daardoor goed mogelijk.

Zeker zijn van hoge kwaliteit

De Ultimaker S5 is op veel verschillende wijzen in te zetten. Dit is ook al heel gebruikelijk tegenwoordig. In dat opzicht is het daarom interessant om te zien dat de 3D printer alleen maar nog meer mogelijkheden lijkt te bieden. Er zijn allerlei nieuwe vormen om deze in te zetten, wat het voor nog meer branches interessant maakt. Het aantal gebruikers van dit model lijkt ook alleen maar toe te nemen. De flexibele inzet en de grote hoeveelheid opties spelen hier een belangrijke rol in. Het is aantrekkelijk om dit dan ook eens verder uit te zoeken.