Mode plein Blog
Image default
Woning en Tuin

Houtkachels voor iedere situatie

HGB-Trading B.V heeft een enorm ruim opgezet assortiment aan houtkachels. De houtkachels  zijn te verdelen in 2 groepen:

  • Vrijstaande houtkachels
  • Inbouwhoutkachels

De vrijstaande houtkachels die HGB-Trading B.V in het assortiment heeft bestaan uit meer dan 250 modellen. De meeste modellen staan opgesteld in de showroom en zijn uit voorraad leverbaar. Alle houtkachels dragen het  HR- label wat staat voor hoogrendement kachel het rendement is dan ook minimaal 72%.

Houtkachel met convectie warmte 

De vrijstaande houtkachels  zijn ook weer onder te verdelen in 2 groepen houtkachels en dit heeft te maken met de soort warmte die de houtkachels afgeven. We hebben houtkachels die stralingswarmte afgeven, er moet dan gedacht worden aan de gietijzeren houtkachels, en we hebben houtkachels die convectiewarmte afgeven. Dit zijn plaatstalen kachels die dubbelwandig zijn uitgevoerd. De convectie warmte is te vergelijken met warmte die door radiatoren in een huis wordt afgegeven. Iedere hoek in een kamer of ruimte waar de kachel staat wordt gevuld met warmte van de convectie houtkachel.

Houtkachel met stralingswarmte

Een houtkachel die stralingswarmte afgeeft,  in de meeste gevallen dus gietijzeren houtkachels stralen de warmte uit, het is lastiger om de warmte geleidelijk door de stookruimte te verdelen. Dat de warmte niet goed verdeeld wordt is eenvoudig op te lossen door gebruik te maken van een ecofan. Een ecofan is een ventilator die boven op de houtkachel geplaatst wordt, de ecofan wordt aangedreven door de stralingswarmte van de houtkachel. Door het draaien van de ventilator wordt de warme lucht geleidelijk en gelijkmatig door de stookruimte verdeeld zodat de warmte ook op plaatsen komt die anders moeilijk bereikbaar zijn.

HGB-Trading B.V heeft een houtkachel voor elke situatie, bij ons heeft u 100% slagingskans

http://www.hgb-trading.nl/houtkachels

Gerelateerde artikelen

Verhuisdozen van de Verhuisdozen-Winkel voor elk budget voor elke verhuizing, emigratie en opslag.

Een huis kopen in Spanje zonder zorgen doe je bij Puurspanje!

Plaids