Mode plein Blog
Image default
Gezondheid

Infraroodsauna

In wellnesscentra heeft u misschien al kennis kunnen maken met een infraroodsauna. De kracht van een infraroodsauna zit in de manier waarop het lichaam opgewarmd wordt: er wordt gebruik gemaakt van infraroodstralen die een droge warmte voortbrengen, in plaats van de vochtige warmte die een traditionele finse sauna producteert. Waar in de traditionele sauna vaak tot 80 à 100 graden Celsius wordt verwarmd, gaat men in een infraroodsauna maar tot zo’n 45 à 60 graden.

Deze manier van verwarmen is beter voor het lichaam: het lichaam wordt niet gebruskeerd en ook de spieren en gewrichten hebben meer baat bij de droge warmte. Bovendien zorgen de stralen niet voor de opwarming van de ruimte, maar gaan ze rechtstreeks naar het lichaam. De energie van de straling wordt dus optimaal benut. De spieren ontspannen zich en spier- en gewrichtspijn verdwijnt, terwijl ook het afweersysteem positief beïnvloed wordt. Bij Lux Spas heeft u de keuze uit een ruim aanbod aan infraroodsauna’s van verschillende merken, in verschillende formaten en uiteraard ook met een verschillende prijskaartje.

Zo wordt onder meer gewerkt met de infraroodcabines van Sunlighten, Alpha Industries, Infralux en Homefocus, stuk voor stuk fabrikanten van kwalitatieve sauna’s voor thuisgebruik. Meer weten over deze sauna’s? Kijk dan even op de website. U vindt er ook meer informatie over de exacte werking van een infraroodsauna en u kan er de catalogi van verschillende saunafabrikanten bekijken. Daarna kan u natuurlijk contact opnemen met Lux Spas om zelf uw eigen infraroodsauna uit te kiezen. Laat het relaxen maar beginnen!

https://www.wellness-lux-spas.be/infra-rood-sauna-cabine-warmte-wellness-mechelen-sunlighten-infralux-alpha