Mode plein Blog
Image default
Gezondheid

Libido vrouw verhogen

Libido verhogen vrouw

Wanneer je als vrouw een laag libido hebt dan is dat vaak te wijten aan verschillende aspecten. De mate waarin je libido hoog of laag is, is afhankelijk van hormonen. Libido wordt in de seksuologie, geslachtsdrift genoemd. De mate waarin iemand behoefte heeft aan intimiteit.

 

Het libido verschilt per persoon. Jonge mensen die in de overgang zijn van puber naar volwassenen, hebben vaak een hoog libido. Je libido neemt vaak af na je 25ste levensjaar. Echter verschilt dit weer per persoon.

 

Oorzaak laag libido vrouw

Een laag libido bij vrouwen heeft vaak dan ook met hormonen te maken. Hormonen zijn erg beïnvloedbaar. Wanneer je door een emotionele periode gaat, uit dit zich op je hormoonhuishouding. Zo kun je later of eerder dan normaal menstrueren, maar kan ook je libido naar beneden gaan of juist omhoog. Hieronder de meest voorkomende redenen van een laag libido bij vrouwen.

  • emotie
  • spanning
  • angst
  • stress
  • depressiviteit

Laag libido door anticonceptiepil

De anticonceptiepil beïnvloed ook je hormoonhuishouding. De pil zorgt er immers voor dat je niet zwanger wordt. Dat is best wel een zware last voor je lichaam, het is namelijk geen natuurlijk proces en dus kost het je veel energie. Hier merk je over het algemeen niets van. De een kan gevoeliger zijn voor de pil dan een ander. Om te achterhalen of bij jou de pil een reden is van een lager libido, is dat erg lastig. Mede omdat een laag libido vaak meerdere aspecten kent. Zo kan stress een veroorzaker zijn. Door het hebben van stress eet je vaak minder gezond, minder gezond eten kan te maken hebben met emotionele stress en zo staat eigenlijk alles met elkaar in verband.

 

Het is noodzaak om je eerst te concentreren op waar het probleem bij jou ligt. Probeer bij een overmaat aan stress, iedere dag iets ontspannends te doen. Dit kan sporten zijn, maar ook een boek lezen, je favoriete serie kijken enzovoort. Probeer daarbij ook goed en gezond te eten. Genoeg fruit en groente tot je te nemen bijvoorbeeld. Wanneer de klachten niet over gaan. Is het vaak verstandig om je huisarts te raadplegen. Bespreek dat je last hebt van een laag libido en dat je de oorzaak daarvan hebt proberen te achterhalen, echter zonder succes. Een huisarts kan vaak nieuw licht op de situatie schetsen en je zo gemakkelijk helpen. De oorzaak is namelijk vaak erg onschuldig.

http://www.libidoxl.nl/

Gerelateerde artikelen

Dr. Mercola

Veilig Uw Huid Bleken

Hoe je jouw gezicht lichter kunt maken om kleurenverschil tegen te gaan