Mode plein Blog
Image default
Woning en Tuin

Plaids

Plaids

Ik heb onlangs twee banken gekocht bij een antiekwinkel. Het kostte me nogal wat maar ik denk dat het een goede investering is. Ze staan dan ook prachtig bij mijn andere antieke meubelen in mijn riante woonkamer. Ik ben een man op leeftijd en heb in leven hard gewerkt. Mijn vrouw is helaas vroeg overleden maar mijn kinderen bezoeken me nog zeer regelmatig. Nu ik met pensioen ben gegaan ben ik me gaan verdiepen in de kunst en in het antiek, dit is een erg leuke hobby, maar toch ook wel dure hobby. Zoals ik al zei mag ik niet klagen als het op geld aankomt en ik spaar nu dit soort meubelen zodat mijn kinderen dit later kunnen erven. Dat is zeker niet de enige reden, ik vind het ook erg leuk om hiermee te kunnen pronken bij mijn oude vrienden. Omdat ik de twee bankstellen uiteraard in een perfecte conditie wil behouden heb ik overwogen om daarbij plaids aan te schaffen. Deze plaids kan ik dan over de banken uitspreiden en daarmee voorkom ik een aantal dingen.

  • Slijtage, de plaids schuiven niet over het stof heen en men neemt plaats op de plaids in plaats op het tere stofgedeelte. Zo gaat het veel langer mee en hoef ik dit onderdeel hopelijk niet te vervangen.
  • Wat wellicht nog belangrijker is, is dat ik hiermee vlekken voorkom. Ik heb al heel wat kleinkinderen en die hebben nog geen begrip van de waarde van spullen. Voor hen is de wereld een grote speeltuin en zo ook mijn huis. Er wordt dan ook weleens geknoeid met eten en daarom heb ik zeker plaids op al mijn chique spullen gedrapeerd.

En zo ben ik op zoek gegaan naar mooie plaids voor mijn nieuwe spullen. Dit viel nog niet mee want in de meeste winkels vond ik de prijs-kwaliteit verhouding om te lachen. De standaard ontwerpen waren me een doorn in het oog en ik vermoedde dat ik na aankoop vrij snel op zoek zou moeten gaan naar nieuwe plaids. En dus ging ik wederom teleurgesteld naar huis.

Plaids van Rivington

Omdat ik zeker niet ben achtergebleven in de wereld zonder massacommunicatie heb ik een pc met internet. Zo kan ik ook op de hoogte blijven van wat mijn kleinkinderen allemaal uitvreten want ik heb zelfs facebook. En moderne opa, en zo hoort het toch ook? Je bent immers nooit te oud om te leren. En zo kwam ik op het idee om het internet eens af te gaan speuren naar plaids. Ik koop hier en daar weleens antiek op via eBay en Marktplaats. Dat is altijd wel een goede maner om aan mooie antieke spullen te komen tegen scherpe prijzen. Plaids heb ik toch liever van een specialist en daarnaast het liefste gloednieuw. En daarom gebruikte ik in dit geval de bekende zoekmachine Google. Al gauw vond ik een geschikte site waar ik zo te zien echt waar voor mijn geld zou krijgen. De naam van deze site is: rivingtoninteriors.com en zij zijn gespecialiseerd in de productie van onder andere: gordijnen, plaids, kussens en spreien. Hier vind je dus voor ieder wat wils en ik kwam al snel uit bij de pagina over plaids. En daar keek ik mijn ogen uit. Prachtige ontwerpen, vol op keuze en dat tegen zeer zachte prijsjes. En daarom was ik dan ook al snel overtuigd om met Rivington in zee te gaan. Via het internet bestellen, daar had ik al ervaring mee, dus ging ik snel over tot het bestellen van twee plaids voor mijn antieken banken. Dat werkt op deze site net als op andere sites. Je vult dus eerst je gegevens in en dan kies je de bezorgdag en vervolgens de betaalwijze. Hiervoor zijn ook allerlei manieren. Bijvoorbeeld via PayPal, iDeal of met behulp van je credit card. Dit zijn allemaal veel fijnere en bovenal veiligere methodes om te shoppen. Ik loop liever niet met een hoop geld over straat. Naarmate ik ouder word is de kans op een overval alleen maar groter. Via het internet kan je niets gebeuren.

Binnen drie dagen in huis

Online bestellingen worden altijd razendsnel geleverd. Bij Rivington was dit niet anders. Zij hadden me er al van verzekerd dat ze alle plaids vrijwel altijd op voorraad hebben liggen in hun uitgebreide magazijn. Ze kunnen zelfs gordijnen op maat voor je maken als je daar behoefte aan hebt. Echt een ongekende service daar bij Rivington. Ik had de plaids al na een paar dagen in huis en dus kon ik met een gerust hart mij familie, kennissen en vrienden uitnodigen om mijn nieuwe meubels te showen zonder het risico op voortijdige beschadigingen en vlekken. De plaids hebben mooie motiefjes en staan erg goed bij de rest van het antiek in mijn huis. En dat allemaal dankzij het internet. Dat is nog eens vooruitgang. Vroeger had mijn vrouw ze anders zelf wel kunnen maken, maar de jeugd van tegenwoordig weet echt niet meer hoe een naaimachine werkt. Ach ja, waarom zouden ze ook. Toch ben ik blij dat er nog gerenommeerde aanbieders zijn van plaids en dan bedoel ik met name Rivington. Mocht je overigens op zoek zijn naar inspiratie, dan heeft deze website een leuk overzicht van foto’s. Daarop vind je buitengewoon veel ideeën over leuke manieren waarop je plaids, spreien en gordijnen kunt gebruiken. Dus geef het eens een kans en wellicht vind je ook wat je zoekt!

http://www.rivingtoninteriors.com/nl/plaids.html