Modeplein

Stevige betonplaten

Geplaatst door

Betonplaten zijn van alle markten thuis. Zo kunt u betonplaten gebruiken om uw sportveld mee aan te leggen. Wist u namelijk dat onder huidige grasvelden betonplaten liggen? Zeker in stadions en nieuw aangelegde sportvelden is dit standard. Het spreekt misschien voor zich dat dit het geval is bij kunstgrasvelden. Nadat deze betonnen platen zijn aangelegd kan het kunstgras er over worden uitgerold. En zo ook grasmatten mits er natuurlijk eerst een gezonde laag aan grond over is gelegd, dan kan er niets verkeerd gaan. Het houdt water langer vast zodat het gras voldoende vocht krijgt om te groeien.

Betonplaten zijn op diverse plekken inzetbaar

De betonplaten die u om u heen ziet zullen vaak horizontaal in de grond liggen. Maar vergist u zich niet, ook in de muren van vrijwel elk gebouw in Nederland wordt gebruik gemaakt van betonplaten. Die ziet u misschien niet zo snel omdat er vaak overheen geverfd wordt, er gipsplaten voorgezet worden of omdat er misschien zelfs wel een bakstenen muurtje voor zit. Ze zijn dan ook niet erg mooi, daar moeten we eerlijk over zijn. Ook wegen hebben vaak een ondergrond van betonnen platen maar ook die ziet u vrijwel niet omdat er asfalt overheen gelegd wordt. Dat zorgt voor een betere drainage en vooral veel meer grip.

Iets voor u?

Hebt u betonplaten nodig? Misschien als terreinverharding? Grond of voor een muurtje? Hoe dan ook, deze platen worden vaak geleverd in standaardafmetingen zodat iedereen er snel mee uit de voeten kan. Bijsnijden is immers niet echt mogelijk want we hebben het hier over grote platen beton. De standaardafmetingen zijn:

  • 200 x 200 cm
  • 200 x 100 cm
  • 200 x 150 cm

En de standaarddiktes zijn 12, 14 of 16 cm. Zo is er hopelijk voor ieder wat wils te vinden. Bestel snel!

http://www.betonindustrienoordwijkerhout.nl/producten/betonplaten/