Modeplein

Trouwjurk

Geplaatst door

Trouwjurk

Heel veel meisjes dromen er al van vanaf dat ze nog erg jong en klein zijn: hun bruiloft. Ze weten precies wat voor bloemen ze willen hebben, wat voor trouwjurk ze zullen dragen en welke muziek er gedraaid moet worden. Natuurlijk passen ze deze plannen in de loop van de tijd nog wel eens aan, je smaak verandert nu immers eenmaal met de jaren, maar toch zijn er ook heel veel die al van jongs af aan al weten wat voor trouwjurk ze willen en dat beeld ook altijd vast blijven houden. Of je nu altijd al een plaatje in je hoofd hebt gehad of juist helemaal niet, voor iedereen is er een trouwjurk te vinden die helemaal bij je past. Door de grote verscheidenheid aan modellen en materialen is de keuze erg groot en is het dus zeker dat ook jij een bruidsjurk zult vinden waar je helemaal blij van wordt. Voor trouwjurken wordt vaak gebruik gemaakt van luxe materialen, zoals organza, tule en kant. Ieder materiaal valt op een andere manier en zorgt daarmee voor een compleet andere uitstraling. Bij een grote verscheidenheid aan modellen kun je denken aan de afwerking van de bovenkant. Meestal kun je kiezen uit:

  • een strapless model
  • schouderbandjes
  • één schouderband
  • een halterkraag

Als je trouwt in een wat koudere periode, dan kun je ervoor kiezen om bij je trouwjurk een jasje te kopen dat er bij past of speciale mouwen. Op die manier hoef je het niet koud te hebben op de momenten dat je naar buiten gaat en kun je toch een trouwjurk dragen die open is van de bovenkant. Door de mogelijkheid van een bijpassend jasje wordt de keuze ook groter. Je kunt immers iedere bruidsjurk kiezen en dan vervolgens een bijpassend jasje kiezen zodat de kleding toch warm genoeg is.

Modellen en kleuren trouwjurk

Er zijn dus veel verschillende mogelijkheden voor de afwerking van de bovenkant van de trouwjurk. Maar dat geldt natuurlijk ook voor de onderkant. Zo zijn er exemplaren die eigenlijk recht naar beneden lopen en een simpele elegantie geven. Maar er zijn ook modellen met een strak lijfje en een erg wijd uitlopende rok. Dit model is bij veel bruiden erg populair, omdat het ze het gevoel geeft dat ze een prinsessenjurk dragen. Daarnaast zijn er natuurlijk ook nog exemplaren verkrijgbaar die juist strak om de benen zitten of die om de bovenbenen strak zitten en dan wat wijder uitlopen. Veel vrouwen kiezen voor een lange trouwjurk, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een kort model te nemen. Als je trouwt in de zomer of in een warm land, dan kan dit een heel feestelijke en zomerse uitstraling geven. Het moet wel opgemerkt worden dat niet bij iedereen een korte trouwjurk mooi staat, je moet er wel het juiste figuur voor hebben. Een lange bruidsjurk daarentegen staat eigenlijk iedereen goed, al zullen ook daar modellen tussen zitten die niet iedereen goed staan. Afgezien van een ruime keuze in modellen, is er natuurlijk ook keuze wat betreft de kleur. Over het algemeen wordt er gekozen voor een witte trouwjurk, maar er zijn heel veel verschillende tinten wit mogelijk. Je kunt dan naast gewoon wit denken aan ivoor of offwhite. Maar er zijn ook vrouwen die graag iets anders willen en liever wat kleur willen hebben in hun trouwjurk. Sommigen kiezen dan voor een witte jurk waarin bijvoorbeeld met rood versieringen zijn aangebracht, maar het is ook mogelijk om voor een compleet rode of bijvoorbeeld zwarte jurk te kiezen. Als wit jou niet staat en je het gewoon geen mooie kleur vindt, kies dan gerust voor een andere kleur. Het mag dan wel geen traditie zijn, maar het is jouw dag en het gaat erom wat jij mooi vindt!

Bijpassende accessoires

Naast het kiezen van een geschikte trouwjurk, moet je je natuurlijk ook bezig houden met het uitkiezen van de juiste accessoires. Zo is het erg belangrijk dat je de bruidsschoenen vindt die precies bij je trouwjurk passen. Als je een wijd vallende rok hebt dan zullen je schoenen maar weinig zichtbaar zijn, maar op de momenten dat ze wel zichtbaar zijn is het natuurlijk belangrijk dat het een mooi geheel vormt met de jurk. Er zijn natuurlijk ook nog andere accessoires die van belang zijn, zoals de sieraden. Of je nu alleen een collier draagt of ook armbanden en oorbellen, het is altijd belangrijk dat ze goed bij de trouwjurk passen om ervoor te zorgen dat het een mooi plaatje oplevert. Naast deze accessoires kun je ook nog kiezen voor het dragen van een sleep of van een schitterende tiara. En dan is er ook nog speciale bruidslingerie verkrijgbaar die ervoor zorgt dat je geen lelijke randjes van ondergoed door de trouwjurk heen ziet. Er zijn dus heel veel keuzes en het kan moeilijk zijn om zelf goed overzicht te houden over alle mogelijkheden. Ga daarom naar een goede zaak voor bruidsmode, zoals Valkengoed in Amersfoort. Zij hebben veel ervaringen met het samenstellen van een prachtige outfit voor de grote dag. Zij kunnen je dan ook goed adviseren over welke trouwjurk goed past bij jouw lichaam, welke schoenen daar goed bij passen en welke sieraden het plaatje helemaal compleet maken. Je kunt bij hen daarnaast ook terecht voor bijpassende bruidslingerie en zaken als een sleep en een tiara. Bij Valkengoed kun je dus alles kopen dat je nodig hebt voor je trouwdag.

http://www.valkengoed.nl/bruidsmode/trouwjurken/