Mode plein Blog
Image default
Woning en Tuin

U heeft gezocht naar tuinman gezocht prijs

Zodra u zoekt naar tuinman gezocht prijs vindt u vaak allerlei prijzen. Een prijs per uur, een prijs per opdracht, een vaste prijs met meerwerkmogelijkheden en zo zijn er nog meer varianten te bedenken. Op deze pagina geven wij u informatie met betrekking tot de prijs die door tuinmannen gehanteerd wordt. Ook geven wij u tips hoe u de prijs laag kunt houden, welk BTW tarief er bij het inhuren van een tuinman geldt en u vindt op deze pagina nog meer informatie met betrekking tot de prijzen van tuinmannen.

Het BTW-tarief van een tuinman

Een tuinman levert een dienst en bij het leveren van een dienst hoort in Nederland een bijpassend BTW tarief. Wanneer u een tuinman inhuurt krijgt u voor het inhuren van de dienst (de werkuren) te maken met een 21% BTW tarief, maar het kan goed zijn dat wanneer u van een tuinman een gespecificeerde offerte of factuur ontvangt er verschillende BTW tarieven gehanteerd worden. Zo kan het zijn dat een tuinman materialen heeft ingekocht waar een 6% BTW tarief bij geldt. Wanneer de tuinman dergelijke kosten aan u als klant doorberekend zult u dus ook met een 6% BTW tarief te maken krijgen.

Daarbij kan de gepresenteerde prijs van een tuinman incl. BTW of exclusief BTW zijn. Een puntje van aandacht want zodra u de factuur ontvangt kan een verschil van 21% op de totaalprijs toch echt aanzienlijk zijn.

Een prijs per uur

Voor het uitvoeren van werkzaamheden zoals het tuinonderhoud zal een tuinman in de regel een prijs per uur hanteren. Daarbij kan een tuinman vaak vooraf een inschatting maken van het aantal werkuren hij of zij nodig denkt te hebben. Wij kunnen het aanraden om de tuinman vooraf een inschatting van het aantal werkuren te laten maken. Op die manier komt u achteraf namelijk niet voor verrassingen te staan.

Een prijs per opdracht

U kunt met de tuinman ook een prijs per opdracht bespreken. Voordat de tuinman met de opdracht aan de slag gaat zal de tuinman de werkzaamheden uiteen splitsen en een totaalprijs berekenen. U krijgt vervolgens de totaalprijs gepresenteerd of de tuinman zal een gespecificeerde offerte opmaken waarop de verschillende werkzaamheden en de bijbehorende prijzen beschreven staan.

Een contract met een tuinman afsluiten

Indien u op verschillende momenten in het jaar, bijvoorbeeld per maand, per kwartaal of per half jaar een tuinman wilt inhuren dan is het sterk aan te raden om een onderhoudscontract met een tuinman af te sluiten. Omdat een tuinman door middel van een onderhoudscontract precies weet waar hij of zij aan toe is zal de prijs ook lager zijn dan wanneer u een tuinman alleen zo nu en dan inhuurt.

Aangezien de prijzen van tuinmannen zeer verschillen is het vergelijken van de prijzen aan te raden

Een tuinman kunt u al inhuren vanaf ongeveer 8 euro per uur. Voor deze prijs kunt u echter geen professionele tuinman inhuren en krijgt u vaak een hobbyist. Dat betekend niet dat hij of zij de werkzaamheden niet goed kan uitvoeren, maar wanneer u een professionele tuinman wilt inhuren zal de prijs hoger liggen. Denk aan tarieven van rond de 20 euro per uur incl. BTW.

Zoals u in het bovenstaande voorbeeld al kunt zien kunnen de prijzen flink uiteenlopen. Het is dan ook aan te raden om de prijzen van de tuinmannen goed te vergelijken voordat u met een tuinman zaken gaat doen. Ook tussen de professionele tuinmannen zijn de prijsverschillen aanzienlijk en kunnen deze oplopen tot een verschil van ongeveer 35%.

https://www.vergelijkhoveniers.nl

Gerelateerde artikelen

Warmfire® rookkanaal

Ramen? Steek zelf de handen uit de mouwen!

Groener wonen is beter