Mode plein Blog
Image default
Mode en Kleding

5 tips om schoenen met kleding te combineren

Elke dag een mooie outfit bij elkaar zoeken kan knap lastig zijn. Daarom worden in dit artikel wat tips besproken over het juist combineren van kleding. De focus wordt voornamelijk gelegd op de combinatie tussen kleding en schoenen, zoals een T-shirt en spijkerbroek gecombineerd met VANS schoenen. Lees in onderstaande blog handige tips voor het combineren van schoenen met kleding.

1. Soort zoekt soort

De eerste tip is om kleding te matchen met schoenen die dezelfde algemene stijl hebben. Denk hierbij aan sneakers met een casual outfit, en nette schoenen met een pak. Wanneer jij een outfit draagt, vertelt het jouw verhaal. En om dat verhaal kloppend te maken, draag je kleding die qua gevoel bij elkaar matcht. Zo kom jij op een simpele manier authentiek over.

2. Het geheim van schoenen en riem

Een andere tip is om goed op te letten dat jouw schoenen en riem matchen. Een bruine riem past bijvoorbeeld niet bij zwarte schoenen. Zorg ervoor dat de kleuren daarom zoveel mogelijk op elkaar lijken of identiek zijn. Ook het materiaal van schoenen en riem matcht idealiter. Bruine leren schoenen passen perfect bij een bruine leren riem, terwijl een riem van canvas juist helemaal niet past.

3. Contrast

Ten derde wil jij een gezond contrast hebben tussen jouw kleding en schoenen. Zorg ervoor dat een van de twee opvalt, terwijl het andere juist sober en subtiel is. Zo is een outfit nooit saai, of juist te overweldigend. Je kunt bijvoorbeeld bij een zwarte jurk felle rode schoenen dragen of andersom.

4. Vermijd eentonigheid

Om op dezelfde voet door te gaan, wil jij ook eentonigheid van outfits vermijden. Draag dus nooit maar één kleur in de outfit. Verschillende tinten van een kleur zijn echter wel mogelijk, dus experimenteer daar gerust mee.

5. Gebruik veelzijdige schoenen

Tot slot is het handig om veelzijdige schoenen te halen. Dit komt doordat je deze schoenen bij meer outfits toe kunt passen, en het daardoor makkelijker is om een goede combinatie te vinden. VANS schoenen zijn een perfect voorbeeld hiervoor. Je kunt ze eenvoudig op een casual of semi-formele wijze dragen.