Mode plein Blog
Image default
Beauty en verzorging

Wat worden de haartrends van 2022?

Wil je eens een ander kapsel? Heb je nog wat inspiratie nodig voor je volgende kappersbezoek? Dan ben je aan het juiste adres. Er zijn namelijk een heleboel stijlvolle trends die in 2022 zullen doorbreken. De kappers van Mauros Hairdressers, een kapsalon in Leuven, inspireren je met de nieuwste trends in dit handige overzicht:

Trendy kapsels in 2022

Stoere pixie cuts

In 2022 zijn de korte kopjes terug in. Denk bijvoorbeeld aan pixie cuts, maar dan in donkderdere kleuren dan een paar jaar geleden. De snit wordt ook wat stoerder, wat meer tomboy-achtig. 

Losse krullen

Daarnaast zullen we steeds meer losse krullen zien. Nee, geen ‘permanentjes’ zoals in de jaren 70 en 80, maar een iets speelser kapsel. De krullen zijn wat pluiziger en lijken wel geïnspireerd door de film Flashdance. Er mag zelfs een krullende pony bij als finishing touch.

De pony

De pony wordt opnieuw een haartrend in 2022. Daar zorgde sterren als Zendaya voor. Vooral de welbekende curtain bangs zullen we vaker terugzien. Deze pony is korter in het midden bij de wenkbrauw, en wordt langer richting de slaap.

Grijs haar

Wist je dat dit jaar het aantal zoekopdrachten naar ‘grijs haar’ op Pinterest met maar liefst 879% toenam? Grijsgekleurde haren zijn dus aan een opmars bezig. Deze kleur is énorm edgy en gedurfd. Het resultaat kan verrassend mooi zijn. Ga jij het proberen?

Vraag advies aan je kapper

Niet alle haartrends zijn voor iedereen weggelegd. Het ideale kapsel is afhankelijk van de vorm van je gezicht, de huidige lengte en een heleboel andere factoren. Daar vraag je best eerst advies aan je kapper. Deze specialist weet perfect welke haartrend het beste bij jou aansluit.