Mode plein Blog
Image default
Beauty en verzorging

Het belang van goede huidverzorging in de winter

In de winter is een goede huidverzorging nog belangrijker. Je huid krijgt dan ook veel te verduren door de vrieskou buiten en de warmte in huis. Om te voorkomen dat je last krijgt van een droge huid of huidirritaties. Voor een goede huidverzorging tijdens de winter kun je verschillende goede producten kopen. Maar je kan ook kiezen voor een behandeling waarbij gekeken zal worden naar het soort huis dat je hebt en wat hiervoor nodig is.

 

Een aanrader zijn absoluut de skincare producten van Medik8. Deze zijn absoluut van hoge kwaliteit en bieden je veel gebruiksgemak en een uitstekende verzorging. Zeker tijdens de koudere maanden een absolute aanrader!

Blijf ook voldoende water drinken

Zeker tijdens de wintermaanden wanneer het kouder is blijft drinken belangrijk. Maar het is ook gelijk een stuk moeilijker. Je hebt vaak minder behoefte aan water drinken en denkt er niet bij na. Daarom is het goed om je bewust te zijn van het drinken van water. Het helpt je lichaam afvalstoffen af te voeren en zorgt voor een gezonde mooie huid. Je zal door het drinken van voldoende water dan ook minder onzuiverheden in de huid tegenkomen.

Draag warme en beschermende kleding

Je goed tegen de kou en andere invloeden van de winter beschermen is de beste manier om je huid soepel en mooi te houden. Het is daarbij goed om te denken aan het dragen van een warme sjaal, jas en als het heel koud is of er een harde wind staat muts. Hoe beter je lichaam beschermd is hoe beter dit voor de huid is.

Zorg voor voldoende vitamines

Vooral tijdens de wintermaanden heeft je lichaam meer vitamines nodig. Deze zijn niet alleen goed voor je weerstand maar ook om stoffen uit je lichaam op te ruimen. Samen met een goede bescherming van de huid en voldoende drinken helpt het echt om jezelf beter te voelen. Er zijn verschillende vitamines die belangrijk voor je zijn. Je kunt denken aan de vitamines die normaal vanuit de zon komen. Maar zeker ook vitamine C voor de nodige weerstand.

 

Natuurlijk is kou niet slecht voor je. Maar het vraagt wel om de nodige behandelingen om de huid in topconditie te houden. Je huid kan door kou sneller uitdrogen en het zal dan ook een minder goede doorstroming van bloed hebben. Dit zorgt voor de pijn in je handen en het gevoel van een droge huid.