Mode plein Blog
Image default
Aanbiedingen

Tips voor werkschoenen op de bouw

De eisen voor werkschoenen op de bouw

Het dragen van de juiste veiligheidsschoenen is ontzettend belangrijk. Het is zelfs zo, dat de wetgever heeft bepaald dat er richtlijnen zijn waar de werkgever aan moet voldoen zodat de medewerker veilig kan werken. Voor schoenen gelden er daarom aparte veiligheidsklasses. De S3 werkschoen is misschien wel de bekendste veiligheidsnorm én ook de meest veilige schoen is die je kunt kopen. In de bouwsector is de S3 schoenen met stalen neus zelfs verplicht. Werkschoenen voor de bouw zijn namelijk voorzien van een stalen veiligheidsneus met antistatische eigenschappen en een schok absorberende hiel. Tot slot hebben S3 werkschoenen een antislip profiel met een anti-perforatie tussenzool zodat scherpe voorwerken niet de zool kunnen binnendringen en is de schoen waterafstotend om de voeten droog te houden. De S3 werkschoen is hiermee de beste allround werkschoen dat voldoende veiligheid en comfort biedt.

Waarom zijn goede werkschoenen zo belangrijk

De medewerker is belangrijk voor de organisatie. Vooral in sectoren zoals de bouw, transport, metaal, chemie, productie en logistiek, vormen mensen een wezenlijk onderdeel van de keten en werkproces. Het is daarom extra belangrijk dat deze mensen beschermd worden voor potentiële gevaren op de werkvloer. Waar kun je dan aan denken waar S3 schoenen je tegen kunnen beschermen?

De speciale veiligheidsneus moet dusdanig sterk zijn, dat deze je tenen beschermd tegen zware vallende objecten of dat je je voeten ergens per ongeluk tegen stoot. De werkvloer in de bouw ligt vaak bezaaid met scherpe voorwerpen. De speciale tussenzool van een S3 schoen voorkomt dat bijvoorbeeld spijkers en schroeven door de zool gaan en in de voet komen met grote gevolgen. Om droge voeten te bewaken, zijn S3 schoenen voorzien van een speciaal membraan om vocht te weren. Medewerkers die dus buiten werkzaam moeten zijn en regelmatig door de plassen moeten of druk, houden hun voeten droog en veilig. Natuurlijk is het raadzaam om de werkschoenen af te stemmen aan de specifieke functie van de medewerker. Zo zijn er speciale ESD schoenen die antistatisch zijn met een lage elektrische weerstand. Deze zijn uitermate geschikt in werkplekken waar statische lading een gevaar kan zijn voor het productieproces. Denk aan chipfabrikanten waar werkruimtes nagenoeg klinisch moeten zijn.

{{youtube}

Kiezen voor een hoge of lage werkschoen

De keuze tussen een lage werkschoen of hoge werkschoen is veelal afhankelijk van de bescherming die je zoekt enerzijds, maar ook wat je zelf gewend bent. Een hoge werkschoen biedt een stukje meer bescherming voor enkels en achillespees. Daarom zie je hoge werkschoenen vaak terug in de bouw. Lage werkschoenen bieden daarentegen meer flexibiliteit en kunnen voor de meeste mensen meer vrijheid bieden en daardoor wat ‘lichter’ en comfortabeler aanvoelen. Vooral als je veelt moet knielen of hurken zijn lage werkschoenen extra prettig.

Denk aan de voering voor werkschoenen op de bouw

De hele dag lopen op werkschoenen betekent natuurlijk een flinke aanslag op je voeten en lichaam. Daarom is naast de veiligheid, óók de voering en comfort van belang om een prettige werkdag te doorlopen. Aan comfort kun je denken aan de voering van de schoen. Zo zul je in de wintermaanden behoefte hebben aan warme schoenen die goed gevoerd zijn met bijvoorbeeld schapenwol. In de zomermaanden wil je juist verkoeling en goede ventilatie van je voeten. Dan is het advies om te kiezen voor leren voering omdat deze goed ademend werken en zweetvoeten voorkomen.

Welke bouwschoen zij de juiste voor mij?

Bij het kiezen van de juiste werkschoen kun je bij Nijhof Safety terecht voor het ruime assortiment van o.a. Haix, Sixton en Quick werkschoenen. Daarbij kunnen klanten kiezen tussen S3, S2 en S1(p) werkschoenen. Hoog of laag model, maar ook werkschoenen die uitzien als sportieve sneakers. Andere slimme innovaties zijn snelsluiting technieken, verbeterde anti-slip profielen en functionele materialen die ten goede komen voor de medewerker.

Bij Nijhof Safety koopt je altijd een moderne veiligheidsschoen die niet alleen mooi is, maar ook prettig loopt. Onze medewerkers kennen de regels goed en staan je graag te woord om te helpen bij het maken van de juiste keuze. Neem contact op via 074-2914085 of mail ons via klantenservice@nijhofsafety.nl.

Chat met onze medewerkers
https://www.nijhofsafety.nl/