Mode plein Blog
Image default
Zakelijke dienstverlening

EAZ over hun nieuwste ontwikkeling: de kleine windmolen

Vol trots wordt de kleine windmolen bekend gemaakt van EAZ. Het is namelijk de nieuwste ontwikkeling die al volop in gebruik is genomen in diverse landen. In België, Duitsland en Nederland zijn al veel boerderijen erg blij en verrast met de kleine windmolen waardoor zij vanaf dag een zelf hun stroom op kunnen wekken. Het is de investering meer dan waard, want je bent niet meer afhankelijk van anderen. Je bent echt zelfvoorzienend en dat is in deze sector zeker de moeite waard.

Meer over de windmolen

Als je een boerderij hebt is het fijn als je deze zelf van stroom kunt voorzien en dat kan dankzij de kleine windmolen van EAZ. De molen zal gedurende twintig jaar lang dag en nacht draaien en dan hebben we het in totaal over 170.000 draaiuren. De molen is speciaal ontwikkeld en gebouwd voor deze sector dus er is overal aan gedacht. De windmolen is namelijk groot genoeg voor je boerderij en klein genoeg voor in het landschap. Het is een efficiënte keuze, de molens kennen een lange levensduur en hebben maar lage onderhoudskosten, wat het dus zeker interessant maakt.

Hoe werkt de windmolen?

Bij een windmolen gaat het er om dat de wind de bladen laat draaien. De beweging wordt dan weer omgezet in elektriciteit. Maar hoe werkt dat precies? Een moderne windmolen heeft in totaal drie rotorbladen en dat noemen we de wieken. De bladen komen bij elkaar en dat punt heet de rotor. Dankzij de wind gaat alles draaien. Een rotor is weer gekoppeld aan een gondel. Ook wel te herkennen aan de behuizing boven aan een mast.

Dankzij een speciale motor wordt ervoor gezorgd dat de gondel de bladen naar de wind richt. Nu je meer weet over de werking van een windmolen kun je ook nagaan of het voor jouw bedrijf zinvol is om hierin te investeren. Dankzij de wind kun jij dus zelf stroom opwekken, eerst investeren en dan snel terugverdienen, alleen maar duurzaam en goed voor je bedrijf, je portemonnee en het klimaat.

 

https://www.eazwind.be/