Mode plein Blog
Image default
Mode en Kleding

De eerste schoenen van je kindje

Een van de mooiste en belangrijkste mijlpalen in de ontwikkeling van je kindje zijn de eerste losse stapjes. Je kindje kan zich ineens snel verplaatsen en gaat zelf steeds meer op onderzoek uit. De wereld van je kindje wordt veel groter en het is belangrijk om deze eerste stapjes al goed te ondersteunen. Schoenen voor kinderen, hoe klein ze ook nog zijn, zijn daarom onmisbaar. Het kopen van goede kinderschoenen is dan ook erg belangrijk voor de ontwikkeling van het looppatroon en de ontwikkeling van de kindervoeten. Maar waar moet je nu precies op letten bij het kopen van de juiste kinderschoenen? Kinderschoenen zijn er in allerlei maten, soorten en vormen waardoor het kiezen van een goede kinderschoen soms erg lastig kan zijn.

Van babyschoen tot kleuterschoenen

Omdat kinderschoenen in alle vormen en maten te koop zijn is het belangrijk om te bepalen waar je nu precies naar op zoek bent. Kinderschoenen zijn namelijk verkrijgbaar van babyschoen tot kleuterschoen en verder. Kinderschoenen onderscheiden zich vooral door de stevigheid van de zool en de stevigheid van de schoen zelf. Hoewel stevige schoenen meer comfort bieden en beschermen tegen scherpe voorwerpen en stoten, zijn deze niet altijd geschikt voor baby’s. Voor baby’s en peuters die net leren lopen zijn soepele schoenen juist goed voor de ontwikkeling van het voetbed en het op juiste wijze leren lopen. De natuurlijke ontwikkeling van het voetbed wordt met een zachte zool het minste geschaad en de voeten worden op een natuurlijk manier gevormd. Bij de wat oudere kinderen die al goed kunnen lopen is een stevige zool juist handiger. Het voetbed is dan al gevormd en de schoen moet hier vooral stevigheid bieden. Voor kleuters is het verstandig om te kijken naar schoenen met voldoende demping. Kleuters klimmen, springen en rennen graag waardoor een goede demping belangrijk is voor de gewrichten in de knieën en enkels.

Kinderen

Het belang van goede kinderschoenen kopen

Ondanks dat er veel verschillen soorten kinderschoenen zijn, is het erg belangrijk om niet op kinderschoenen te bezuinigen. De juiste kinderschoenen kiezen is erg belangrijk, dus verdiep je ook goed in de mogelijkheden die je hebt. Goede kinderschoenen zijn verkrijgbaar in alle prijsklassen dus bezuinig niet op de stevigheid of de pasvorm van de schoen. Kijk ook goed naar de schoenmaat van je kindje. Een te kleine of te grote schoen zal je kindje problemen bezorgen waardoor het mogelijk last krijgt tijdens het lopen. Voorkom deze problemen en koop goede, stevige en goed passende kinderschoenen online.