Mode plein Blog
Image default
Mode en Kleding

Basisregels voor het dragen van herensokken

Een goed geklede man vergeet niet om ook op de details te letten. Je kunt een mooi pak kopen, maar als je daar niet de juiste sokken bij draagt, valt je hele look uit elkaar. Witte sokken zijn iets uit het verleden, en dit kun je niet terugbrengen tenzij je als Michael Jackson verkleed gaat. En een la vol met dezelfde zwarte herensokken is trouwens ook niet van dit millennium. Uitgelicht: goedkope Hugo Boss heren sokken aanbieding

Herensokken komen nu in opvallende kleuren en patronen, of met grappige plaatjes en teksten. Mannen door het hele land proberen met de trends mee te gaan en hebben mooie, opvallende, leuke, gekke en kleurrijke herensokken gekocht. Tip: blauwe falke sokken Een aantal van hen weet echter niet goed hoe ze deze sokken moeten combineren en hebben het helaas wel eens flink mis. Daarom hier een paar basisregels voor het dragen van herensokken:

  • Kies een kleur sok die terugkomt in je outfit boven de riem, bijvoorbeeld dezelfde kleur als je stropdas, of als je shirt. Op deze manier wordt je kleding een doorlopend geheel.
  • Ga je lunchen met de premier, of een andere behoorlijk formele situatie? Ga dan altijd voor de zwarte of donkerblauwe herensokken. Probeer de aandacht van de situatie niet af te leiden met kleurrijke sokken. Wat je wel kunt doen is een andere textuur als je interessant wilt lijken. Geribde sokken in een donkere neutrale kleur kunnen prima.
  • Wil je iets anders dan effen sokken, dan zijn sokken met streepjes, ruitjes of bolletjes je veiligste optie. Deze zijn gemakkelijk te combineren. Houd er wel rekening mee dat je niet twee dezelfde patronen combineert. Kies in plaats daarvan voor een gestreept shirt en sokken met bolletjes of andersom.
  • Voordat je grappige sokken met plaatjes of teksten aandoet, houd rekening met de rest van je kleding. Door de kleuren van in te perken, zullen de sokken nog beter tot hun recht komen.