Modeplein

Wist je dat armbanden…?

Geplaatst door

Het laatste artikeltje voor vandaag gaat over armbanden. Het thema vandaag draait echt om accessoires en juwelen, denk ik.

Wist je dat de duurste armband in 2010 voor meer dan 9miljoen dollar verkocht is geweest? Deze was de cartier, diamanten armband van Wallis Simpson.

Wist je dat een snoep-armbandje uit ongeveer 90 calorieën bestaat? Je weet wel, die kleine armbandjes die uit allemaal lichtgekleurde snoepjes bestonden. Elk kleurtje had een andere smaak en uiteindelijk bleef alleen een dun, leeg elastiekje over. Mijn zus en ik waren er echt zot van. Vaak kochten mijn ouders ze als we op reis vertrokken met de auto en dan aten we om de 15 kilometer elk één snoepje. Nostalgie… Tip: hier vond ik handgemaakte  goedkoop armbandjes.

Wist je dat armbanden eerst in Europa en Azië populair waren vooraleer ze in Amerika te zien waren? Meestal is de fashiontrend andersom. Amerikaanse soldaten namen de populaire armbanden mee naar hun thuisfront als souvenir voor hun vrouw en kinderen.

Wist je dat in veel culturen telkens een armband gegeven wordt bij het behalen van een mijlpaal in het leven van de persoon? Denk maar aan het afstuderen van school, een huwelijk of de komst van kinderen. Vaak wordt ook op de 16de verjaardag een armband gegeven als mijlpaal. Uitgelicht: echt voordelige statement armbanden

Wist je dat vooral in Zuid-Amerika de vriendschapsarmbanden laten zien wat voor soort persoon je bent? Zo wordt er een rode armband gegeven als je een eerlijk persoon bent en een roze armband voor iemand die bekend staat om zijn vriendelijkheid. Zo kan ik nog wel even doorgaan voor de kleuren groen, zwart, geel enzovoort.

Hoeveel van deze wist-je-datjes, wist jij al? Ik echt nog geen enkele. Weeral wat meer kansen om ooit mee te kunnen doen en te winnen in een random quiz programma.