Mode plein Blog
Image default
Gezondheid

Behandeling donkere vlekken op je rug

Hoe kun je donkere vlekken op je rug behandelen

Het hebben van donkere vlekken op je rug kan allerlei verschillende oorzaken hebben. Om te weten hoe je van deze vlekken af kunt komen, moet je eerst onderzoeken wat voor soort vlek het is.

Sommige vlekken zijn vriendelijk, andere niet

Het kan zijn dat je een schadelijke verkleuring op je rug krijgt. Een dergelijk melanoom kan kankercellen bevatten. Het is daarom goed altijd naar een opvallende vlek te laten kijken door een huidarts. In de meeste gevallen is een donkere vlek echter goedaardig. Deze vlekken zijn bijvoorbeeld ontstaan door een opeenhoping van pigment of door veelvuldige blootstelling aan de zon. Ook met de ouderdom kunnen er donkere vlekken op de huid ontstaan.

Verminder de zichtbaarheid van vlekken

Aan kwaadaardige vlekken moet je natuurlijk zo snel mogelijk iets laten doen door een specialist. Aan goedaardige vlekken kun je zelf ook gemakkelijk iets doen. Dat kan op verschillende manieren. Er bestaand verschillende laser-, chemische- of zuurbehandelingen voor de huid. Wees echter altijd zo vriendelijk mogelijk voor je huid en kies voor de minst schadelijke optie.

Skinlight crème biedt een goede oplossing

Een goede en vriendelijke optie is het gebruik van Skinlight crème. Deze crème is op natuurlijke basis en PH neutraal. De crème bevat geen parfum en is dus geschikt voor de meest gevoelige huidtypen. Door consequent gebruik van de crème, verbleken de vlekken. Je smeert de crème daarom alleen op de donkere plek. Binnen een paar weken hebt dat plekje dan weer dezelfde kleur als de rest van je huid.