Mode plein Blog
Image default
Mode en Kleding

Bruidssieraden set: waar wil je op letten bij de aanschaf?

Een bruiloft is een van de belangrijkste dagen in je leven. Vooral als bruid wil je er prachtig en verzorgd uitzien tot in de puntjes. Het begint vooral met de mooiste jurk en de perfecte locatie. Ook niet onbelangrijk is dat je toekomstige echtgenoot of echtgenote er goed uitziet. Maar verder is het belangrijk om op de details te letten. 

Die maken namelijk het verschil. Het onderscheid maak je onder andere met een mooie bruidssieraden set. In dit artikel lees je waar je op moet letten bij de aanschaf van zo’n sieraden set. 

#1 Een matchend geheel

Ga naar een speciale juwelier of koop van een merk dat gespecialiseerd is in een bruidssieraden set. Echte specialisten geven jou het beste advies. Als de sieraden niet mooi bij elkaar passen kan het allemaal een beetje rommelig overkomen. Hou je sieraden set dus rustig. De echte aandacht hoort vooral naar je jurk te gaan. De sieraden horen vooral een mooie aanvulling te zijn. 

#2 Sieradenset die bij de kleur van je jurk past 

Let erop dat de kleur van je sieraden goed bij de kleur van je jurk passen. Dat heeft alles te maken met de tint van het wit, de themakleur van je feest en natuurlijk ook wie jij bent als persoon. Je wil natuurlijk vooral stralen als de persoon die jij bent. De ene bruid houdt van edelstenen. De ander vindt het juist weer fijn om de sieraden simpel en wat soberder te dragen. Luister in het geval van bruidssieraden vooral naar je gevoel. Bedenk bij jezelf of je dit normaal ook zal dragen. 

Wat draagt jouw partner?

De kledingkeuze van je partner is ook belangrijk op een dag als deze. Stem goed de kledingkeuze met elkaar af. Dat maakt de keuze voor een bruidssieraden set een stuk makkelijker. Geef eventueel een sample van de stof van jouw jurk. Dit maakt het voor de ander makkelijk om een outfit uit te kiezen. 

Leg de focus op de armbanden en de oorbellen 

Hiermee wordt niet bedoeld dat de ring in het niet moet vallen naast de armbanden en oorbellen. Het is juist de bedoeling dat de trouwring het stralende middelpunt is van alle sieraden. Ga je op zoek naar een sieraden set voor op je grote dag, zorg dan dat deze bij je ring passen. In een matchy bruidssieraden set kun je de ring laten voor wat het is. Die krijg je voor het altaar van je partner. 

#5 Zorg vooral dat het bij je karakter past 

Ben jij een introvert type, dan ben je waarschijnlijk gek op witgoud of zilver. De extraverte types zijn juist weer gek op rose goud of oranje goud. Het gaat er dus vooral om dat je een sieraden set koopt die bij je past. Dan zul je echt pas stralen op het feest en de voltrekking van het huwelijk. Je wil natuurlijk later wel met een grote glimlach terugkijken in je fotoalbum met trouwfoto’s.