Mode plein Blog
Image default
Mode en Kleding

De mannequins van het moment

Gewone meisjes en vrouwen proberen zich de status van mannequin aam te meten. Ze doen er alles aan om eruit te zien zoals hun voorbeelden op de catwalk. De foundation is niet meer aan te slepen. Helaas zijn sommige dames iets te enthousiast in het gebruik van het wondermiddel en lijkt hun gezicht oranje uitgeslagen.

Sommige wanna be mannequins hebben er moeite mee als je niet voldoet An de minimumeis of er niet op zit te wachten 3 uur eerder op te staan om eruit te zien alsof je uit een modetijdschrift bent gelopen. Ze kijken je vol walging aan als je langsloopt en lijken oneindig te kunnen roddelen over het feit dat je kleding niet van de Zara komt, maar van de Zeeman bij jou in de buurt. Het statement #Wokeuplikethis is erg populair. Meisjes plaatsen foto’s waarop ze de mooiwte make-up en kleding dragen en perfect gestyled zijn. Met de hastag claimen ze zo wakker te zijn geworden en dus helemaal geen werk aan hun mannequinwaardige uiterlijk te hebben gehad.

Toch zitten er ook voordelen aan: make-up en vaak dure kleding zorgen er nou eenmaal voor dat je je mooier en dus zelfverzekerder voelt. Los van de stress die het je vaak oplevert om je make-up perfect te krijgen, voel je je goed.

Ikzelf denk niet dat ik tot de groep wanna be mannequins mag worden gerekend. Ik ben gewoonweg te lui om eerder op te staan dan noodzakelijk is. Wel vind ik het leuk om te experimenteren met make-up en mooie kleding te kopen. Kleding maakt bovendien niet alleen de man, maar ook de vrouw!

Mannnequins lopen wat af op de catwalk, terwijl de doorsnee Nederlander dezelfde meters loopt om de wekelijkse boodschappen binnen te slepen of om de bus of trein te halen, als hij een keer geen vertraging heeft.

http://www.hansboodt-etalagepoppen.nl/