Mode plein Blog
Image default
Mode en Kleding

Het gebruik van tweed stoffen in jaren '20 kleding

Tweed stoffen zijn een klassieker als het gaat om het maken van kleding. Ze zijn stevig en duurzaam, en hebben een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 19e eeuw. In de jaren ’20 werden tweed stoffen populair voor het maken van pakken en jassen, en ze zijn nog steeds een belangrijk onderdeel in de mode-industrie van tegenwoordig. In dit artikel zullen we een kijkje nemen op het gebruik van tweed stoffen in jaren ’20 kleding en hoe ze kunnen worden gebruikt om een unieke en stijlvolle look te creëren.

De geschiedenis van tweed stoffen

Tweed is een ruwe, natuurlijke stof gemaakt van wol die meestal in Schotland wordt geproduceerd. Het is vernoemd naar de rivier Tweed, die door Schotland stroomt en de thuishaven is van veel van de wolweverijen die tweed produceren. Tweed werd voor het eerst gemaakt in de 19e eeuw en werd snel populair bij het Britse aristocracy vanwege zijn duurzaamheid en stijlvolle uiterlijk. In de jaren ’20 werd tweed ook populair voor het maken van pakken en jassen voor mannen, en het werd gezien als een teken van status en rijkdom.

Hoe tweed stoffen worden gemaakt

Tweed wordt gemaakt van wol die eerst wordt gesponnen en daarna geweven op een loom. Er zijn veel verschillende soorten tweed, afhankelijk van de manier waarop de wol is gesponnen en geweven. Sommige tweed soorten hebben een ruw uiterlijk met grove, rafelige randen, terwijl andere soorten een gladder uiterlijk hebben met fijne, gladde randen. Tweed kan ook worden gemaakt met verschillende kleuren wol, wat leidt tot tweed met diverse kleuren patronen en ontwerpen.

Het gebruik van tweed in jaren ’20 kleding

In de jaren ’20 werden tweed stoffen veel gebruikt voor het maken van pakken en jassen voor mannen. Ze werden gezien als een teken van status en rijkdom, en werden gedragen door zakenlui en leden van het aristocracy. Jaren ’20 kleding werd vaak gecombineerd met hoge boorden, stijve dassen en glimmende schoenen om een formele en stijlvolle look te creëren.

Voor vrouwen werden tweed stoffen ook gebruikt om jassen, rokken en jurken te maken. Ze werden vaak gecombineerd met andere stoffen, zoals zijde of satijn, om een meer vrouwelijke look te creëren. Tweed jurken werden vaak gedragen met hoge hakken en elegante accessoires, zoals parelkettingen en clutch tassen, om een chique en geklede look te creëren.

In de jaren ’20 was tweed ook populair voor het maken van dameshoeden. Hoeden gemaakt van tweed werden vaak gedragen met jassen en jurken voor een chic en stijlvol uiterlijk.

Hoe tweed stoffen te gebruiken in moderne kleding

Hoewel tweed stoffen nog steeds populair zijn vandaag de dag, worden ze meestal gebruikt voor het maken van jassen en pakken in plaats van jurken en rokken. Ze kunnen echter nog steeds worden gebruikt om een unieke en stijlvolle look te creëren.

Een manier om tweed stoffen te gebruiken in moderne kleding is door ze te combineren met andere stoffen, zoals leer of zijde. Dit kan leiden tot interessante en unieke kledingstukken die zowel stijlvol als modern zijn. Tweed stoffen kunnen ook worden gebruikt om accessoires te maken, zoals tassen of hoeden, om een elegante en chique look te creëren.