Mode plein Blog
Image default
Mode en Kleding

Hoera, stapelringen zijn terug in de mode!

Stapelringen zijn terug van weggeweest. Tot voor kort droegen de meeste dames één ring per vinger. Maar tegenwoordig duiken steeds meer stapelringen op. Die zijn twee of drie ringen die dezelfde ontwerpstijl volgen en samen aan één vinger gedragen kunnen worden. 

Deze juwelen bieden enorm veel flexibiliteit. Zeker wanneer je een uitgebreide set hebt. Stel dat je zes individuele stapelringen hebt. Dan zijn er enorm veel combinaties mogelijk (2 of 3 ringen per vinger, in verschillende volgordes). 

Bij stapelringen is het natuurlijk wel belangrijk dat er enige variatie is tussen de ontwerpen (qua textuur, dikte, details, met of zonder steentje…). Want drie dezelfde ringen aan één hand is ook geen meerwaarde. 

Daarnaast is er natuurlijk wel een rode draad in het ontwerp nodig. De ringen moeten tenslotte bij elkaar passen. Enige uniformiteit is dus noodzakelijk.

Stapelringen hoeven trouwens niet uit hetzelfde materiaal te bestaan. Sommige dames combineren ringen in wit, geel en rosé goud. Dat is verrassen stijlvol.

https://www.wimmeeussen.be/nl/ringen/stapelringen