Mode plein Blog
Image default
Energie

Luchtwasser

Prismafilter in Lichtenvoorde levert luchtwassers voor de agrarische en industriële sector. Met een luchtwasser in uw stal of fabriekshal voldoet u aan de emissiewet- en regelgeving van de overheid. Luchtwassers reduceren de ammoniakuitstoot van uw stallen tot wel 95% en zorgen voor een geurreductie van maximaal 35% tot 40%. Daardoor is het mogelijk meer productie te draaien terwijl u onder de milieunormen blijft, of het stalklimaat van dieren te verbeteren en tegelijkertijd de uitstoot van uw stallen te verlagen.

Hoe werkt een luchtwasser

Een luchtwasser verplaatst en reinigt grote hoeveelheden lucht. Tijdens de behandeling van de stallucht wordt het filterpakket door een circulatiepomp continue besproeid met water uit de luchtwasser dat is aangelengd met zwavelzuur. Wanneer de ammoniak in contact komt met het zwavelzuurwater ontstaat er een chemische reactie die het niveau van de ammoniak verlaagt. Ook geuren en fijn stof worden hierdoor gereduceerd.

Samenwerking met energiemanagementsystemen

Gebruik de warmte uit uw fabriekshal of stal en bespaar tijdens koude dagen op energiekosten. Sla de warmte uit luchtwassers op voor later en gebruik het voor stalverwarming, vloerverwarming, luchtinlaat verwarming of warmtepompen. Vraag Prismafilter naar de mogelijkheden van klimaatbeheersingssystemen. De Solar Freezer en zonnepanelen maken dat groen en kostenbewust ondernemen binnen handbereik komen.

Service, onderhoud en controle van luchtwassers

Prismafilter biedt onderhoud aan uw luchtwassers. De monteurs van Prismafilter onderhouden en controleren uw luchtwasser aan de hand van het bijgeleverde data logging systeem. Dit cloud systeem houdt alle statussen en emissiegegevens automatisch voor u bij. Mocht u een storing treffen dan biedt Prismafilter direct service. Het statusrapport uit het data logging systeem is bruikbaar voor overhandiging bij controles.

Meer informatie over luchtwassers

Luchtwassers van Prismafilter worden geleverd in een bouwkundige of module uitvoering. Daarbij levert Prismafilter ook biologische luchtwassers en chemische luchtwassers. Wilt u meer weten over luchtwassers voor de agrarische en industriële sector? Kijk dan op de website van Prismafilter.

http://www.prismafilter.nl/