Mode plein Blog
Image default
Woningen

Offerte kozijnen

WAAROM CONDENSAAT OP KUNSTSTOF RAMEN?
Waarom is er condensatie op plastic glazen? – een vraag die elke tweede eigenaar van dubbele beglazing zorgen baart. Op kunststof ramen wordt condens de oorzaak van het rommelige uiterlijk van het glas, het druppelen van vocht op de hoeken en hellingen en de vorming van zwarte schimmelplekken. Dit artikel belicht 9 oorzaken van condensatie op kunststof ramen. Om 8 redenen wordt dit probleem op eigen kracht opgelost. Maar er is een reden dat, vanwege het slechte werk van de fabrikant, het demonteren van ramen en de installatie van nieuwe ramen vereist.

Voordat u kunststof ramen koopt, is het daarom beter om van tevoren contact op te nemen met de manager:
van welk profiel de kozijnen worden gemaakt
hoe goed de montage van ramen met dubbele beglazing is uitgevoerd
welke accessoires worden gebruikt bij het voltooien
hoeveelheid, grootte en prijs van onderdelen
voorwaarden, levering op de bestemming, installatievoorwaarden
In een betrouwbaar bedrijf geeft de manager duidelijke, bekwame antwoorden die later veel misverstanden en problemen helpen voorkomen.

Dus laten we het uitzoeken!

9 redenen die bijdragen aan het ontstaan ​​van condens op kunststof ramen
OORZAAK 1. LUCHTTEMPERATUUR VERLAGEN
Aantal kamers in een raam Volgens de natuurkundige wetten zorgt een hoge temperatuur in een kamer voor een gasvormige toestand van vocht in de lucht. Zodra de temperatuurindicator begint te dalen, kan de lucht niet veel vocht vasthouden en valt het in druppeltjes water naar de koudste gebieden (dauwpunt). Het zijn ramen met dubbele beglazing in de kamers. Om condensvorming te voorkomen, is het belangrijk om een ​​comfortabele temperatuur van 21-27 graden te handhaven (afhankelijk van de klimaatzone) en een normale luchtcirculatie in de kamer.

OORZAAK 2. VERHOGING VAN DE RELATIEVE LUCHTVOCHTIGHEID
De kamers die een toename van de luchtvochtigheid veroorzaken, zijn meestal de keuken en de badkamer. Om een ​​hoge luchtvochtigheid te voorkomen, zet je best het ventilatiesysteem in de keuken of badkamer aan. U kunt het raamkozijn kantelen en de kamer ventileren. Het is ook mogelijk om ventilatiekleppen op de ramen te plaatsen, waardoor automatisch gestuurde ventilatie mogelijk is.

REDEN 3. GEBREK AAN VERWARMING VAN DE KOLOMRUIMTE
Bij het plaatsen van kunststof ramen “vergeten” experts de betonnen muren rond de kozijnen te isoleren. Het ontbreken van isolatie beschermt het nabije raamoppervlak niet tegen afkoeling en verlaagt daardoor de temperatuur in de kamer. Het is voldoende om het decoratieve plastic te verwijderen en de aanwezigheid van isolatie te controleren. Als het er niet is, is het beter om de wanden ook na plaatsing te isoleren met polystyreen, schuim, sandwichpanelen en polyurethaanschuim.

REDEN 4. BREEDTE RAMEN, ROLLEN, DICHTE GORDIJNEN, DECORATIEVE ROOSTERS
Grote breedte van vensterbanken, jaloezieën, roosters en dichte gordijnen kunnen ook een ernstig obstakel vormen voor de circulatie van warme lucht van de radiator naar de glaseenheden. Om deze reden te elimineren, kunt u thermische gordijnen voor de ramen installeren om de ruimte rond het raam op te warmen of ventilatieblokken in de vensterbanken installeren.

REDEN 5. BLOEMPOTTEN, DROOGKLEDING OP RADIATOREN
Het is raadzaam om alle onnodige voorwerpen van vensterbanken te verwijderen, radiatoren die de vrije circulatie van warme lucht door het huis verstoren.

Ramen met ijsvorming OORZAAK 6. VOCHTIGHEID VERBONDEN MET REPARATIES EN BOUWWERKZAAMHEDEN
In nieuwe gebouwen en huizen na renovatie treedt overmatige luchtvochtigheid in het pand op door de aanwezigheid van vocht in bouwconstructies, afwerkingsmaterialen. Verdamping van onnodig vocht vindt minstens nog een jaar of twee na bezinking plaats. Op droge en warme dagen is het noodzakelijk om de woning zo vaak mogelijk te ventileren, of een luchtontvochtiger in de woning te plaatsen.

REDEN 7. VERSTOPT AFVOERSYSTEEM VAN KUNSTSTOF RAMEN
Alle kunststof ramen zijn voorzien van kanalen om het water dat zich erin ophoopt af te voeren. Het is noodzakelijk om deze gaten van tijd tot tijd te controleren en eventueel vuil te verwijderen. Het is voldoende om de openingen van de kanalen in het onderste deel van het geopende raam te zoeken en ze schoon te maken.

REDEN 8. EENKAMER GLAZEN EENHEDEN VOOR NOORDELIJKE GEBIEDEN
In de noordelijke, hooggebergte regio’s kan de reden voor de vorming van condensatie onvoldoende thermische isolatie-eigenschappen zijn van ramen met dubbele beglazing met één kamer. Het temperatuurverschil tussen het huis en de straat is te groot. In gebieden die bekend staan ​​om de koude, ijzige winters, is het beter om kunststof ramen met twee of drie kamers te installeren.

REDEN 9. CONDENSAAT IN DE VERZEGELDE KAMER VAN HET GLAZEN PANEEL
De aanwezigheid van condensatie in het kunststof raam, dat niet verdwijnt bij het intrekken van hitte, betekent een fabrieksfout of een afdichtingskit voor isolatieglas van slechte kwaliteit. Dit betekent dat het raam zijn thermische isolatie-eigenschappen niet behoudt. Het is onrealistisch om in je eentje zo’n huwelijk uit te bannen. Als de garantie geldig is, is het beter om contact op te nemen met de fabrikant en vervanging van de defecte ruiten te eisen.

 

Offerte kozijnen

 

https://offerte-pvc-ramen-deuren-glazen-schuif.be/sitemap159-185.html

https://offerte-pvc-ramen-deuren-glazen-schuif.be/