Mode plein Blog
Image default
Beauty en verzorging

Arganolie geeft pure weldaad voor je huid

Arganolie is een 100% natuurlijke olie die wordt gewonnen uit de pitten van de vruchten van de arganboom. Het is een zeldzame olie omdat er geschat nog maar 20 miljoen bomen zijn. Door zijn prijs, vaak meer dan €100 per liter, wordt arganolie ook wel het Marokkaanse goud  genoemd. De arganpitten worden verzameld door de berber vrouwen, die de olie uit de pitten persen. Deze productie geeft duizend vrouwen een inkomen.

Het gebruik van arganolie heeft vele voordelen

Pure arganolie wordt gebruikt voor consumptie en medische doeleinden. Maar ook cosmetisch heeft het zeer veel voordelen. Dit komt doordat de olie veel onverzadigde en essentiële vetzuren bevat. Je huid heeft deze stoffen nodig, maar kan ze niet zelf aanmaken, waardoor ze via een huidverzorgingsproduct moeten worden aangebracht. Arganolie zit vol Omega-9 (oliezuur) en Omega-6 (linolzuur)die de huid ondersteunen tegen onder anderen de vorming van acne, verhogen de weerstand van de huid en houd het elastisch. Rimpels zullen worden voorkomen, een geïrriteerde huid zal rustiger aanvoelen en een droge huid krijgt door de arganolie een glad gevoel. De celvernieuwing zal actief gestimuleerd worden. De algehele conditie van de huid zal zichtbaar en voelbaar vooruit gaan. Ook de aanwezige vitamine E, en ontstekingsremmende plantenverbinding polyfenolen, spelen hierbij een belangrijke rol.

Arganolie wordt in een gezichtscrème of boylotions toegevoegd waarbij het één van de ingrediënten zal zijn. Bij ernstige huidproblemen kan de olie ook puur worden aangebracht. Het herstel zal hierdoor een extra stevige stimulans krijgen. Denk hierbij aan aandoeningen zoals psoriasis, eczeem en ernstige acne. Doordat de arganolie 100% biologisch is zal de huid alleen in aanraking komen met helende bestanddelen. Pure Arganolie is ook zeer effectief voor de bestrijding van droge lippen. Het beschermt de lippen, en ook de huid, tegen de schadelijk UV stralen van de zon. Tenslotte kan de arganolie ook prima als een massageolie worden gebruikt, waarbij behalve ontspanning van de huid, ook de bovenstaande positieve werking zal plaatsvinden.

http://www.lovearganolie.nl/pure-arganolie/