Mode plein Blog
Image default
Energie

WAT TE OVERWEGEN BIJ HET INSTALLEREN VAN LED STRIP VERLICHTING

Het installeren van een LED strip kan van zeer eenvoudig tot heel moeilijk zijn, maar uiteindelijk hangt alles af van wat u probeert te bereiken met uw verlichtingssysteem. Bijvoorbeeld, de invoering van een 1 meter strip van LED-verlichting in uw keuken kast of het gebruik van 20 meter RGB LED Strip verlichting in een club en dit op DMX controle laten uitvoeren. Ongeacht wat je doet zijn er een paar universele dingen om naar uit te kijken, dit artikel brengt u door enkele van hen.

We beginnen met de LED Tape zelf. Deze bestaat uit een lang stuk slagvaste, flexibele printplaat met opbouwapparaten bestaande uit SMD LED chips. Er zijn een paar verschillende dingen om hier te overwegen, LED’s per meter, LED-chip grootte, strip lichtkleur en de lengte. Strip lichten zijn verkrijgbaar in verschillende variëteiten, 30 LED’s per meter en 60 LED’s per meter. De laatste heeft twee keer zoveel LEDs en is een stuk feller dan de eerste. Ze zijn ontworpen voor gebruik in de lichtgevende context waarin ze moeten concurreren met de achtergrondverlichting. Dus bijvoorbeeld als je ze wilt gebruiken in een daglicht omgeving, zoals een winkel straat, of ze wilt toevoegen in een kamer als algemene verlichting, moet u kiezen voor de 60 LED per meter strip met hun scherpere lichtopbrengst zijn ze geschikt voor deze doeleinden. De 30 LED per meter strip wordt gebruikt op plaatsen waar ze niet hoeven te concurreren met de achtergrondverlichting.

Wanneer je kijkt naar de specificaties van een LED strip zult u meestal een serie van vier getallen zien die voor de meeste mensen misschien niet veel betekenen. Deze verwijzen naar de grootte van de individuele LED’s op de strips. De meest voorkomende zijn de 5050 (5mm door 5mm) en de 3528 (3.5 mm 2.8 mm) SMD chips. Het belangrijkste verschil tussen deze twee soorten chip grootte is de consistentie van licht dat ze produceren. Kleinere LED zal een meer grillige en inconsistent effect creëren, terwijl de grotere LED’s zorgen voor een meer gelijkmatige spreiding van het licht.

Een andere beslissing dat u moet maken is precies welke lichtkleur u wilt kopen. Ze zijn meestal verkrijgbaar in drie belangrijkste kleuren (warme, koud witte en RGB kleur). De eerste twee zijn voor toevoegen van stijlvolle omgevingslicht aan commerciële en huishoudelijke instellingen. Ze kunnen worden gebruikt ter verbetering van een kamer door deze toe te voegen als accent verlichting, of ze kunnen functionaliteit toevoegen aan keukens, badkamers of kantoren waar zij kunnen worden gebruikt als taakverlichting. RGB LED is een directe vervanging voor oude ouderwetse disco verlichting en biedt u duizenden programmeerbare effecten. Deze worden meestal bediend met een afstandsbediening die werkt in combinatie met een IR sensor geplaatst tussen de strip en de transformator.

http://www.leds-depot.be/

Gerelateerde artikelen

Luchtwasser

Zonnepanelen

Airco Prijs Airconditioning – Prijzen Airco Installatie