Mode plein Blog
Image default
Financieel

De persoonlijke lening een eenvoudige vorm van geld lenen

Als al gevestigde ondernemer zul je sneller kans hebben om een persoonlijke lening af te sluiten dan een pas startende. Een van de belangrijkste stukken die je bij de bank moet overleggen indien je als ondernemer gaat vragen om een lening zijn de jaarstukken. De jaarstukken hoeven niet door een register accountant opgesteld te worden maar moeten wel over de afgelopen 3 jaren zijn opgesteld.

Uit de te overleggen rapporten zal moeten blijken dat er voldoende inkomsten worden gegenereerd om alle bedrijfslasten te kunnen betalen en er onder andere sprake is van een positief eigen vermogen. Een lening aanvragen is onmogelijk indien je vermogen negatief is en blijkt dat er onvoldoende middelen zijn om de lopende lasten te kunnen voldoen. Het is vooral opletten om, zeker in het begin en direct na start van een bedrijf, zo min mogelijk privé opnamen te doen en een afwachtende houding aan te nemen en niet te beginnen met geld te gaan lenen.

Meest voorkomend is dat de persoonlijke lening zal worden afgesloten in de vorm van een rekening courant met een kredietfaciliteit. Ook als verantwoordelijke persoon van een onderneming dien je uit te zoeken hoe voordelig geld lenen op de beste manier is te regelen. Omdat aan een te openen kredietfaciliteit op een rekening courant vaak de verplichting is verbonden om alle geldstromen en bankproducten bij de kredietverstrekkende bank te laten lopen, kunnen hier wel eens bezwaren tegen zijn.

Als oplossing kan dan in plaats van een rekening courant openen bekeken worden of het mogelijk is om bedrijfsmiddelen te leasen of via een kredietbemiddelaar op zoek te gaan naar een andere kredietvorm. Het financieren van een handelsvoorraad via een leverancier is veelvuldig de ideale oplossing voor soms wel grote kredietbehoeften. Omdat een leverancier belang kan hebben op meer afzet van zijn producten via jouw klanten, hoeft deze vorm om te gaan lenen niet al te veel te gaan kosten.

Een aantal vormen van een persoonlijke lening zijn nagenoeg gelijk aan vormen zoals die zijn voor particulier geld lenen, wel gebruikt men dan een andere benaming. Net als bij een persoonlijke lening kan een financiële lease worden afgesloten voor bedrijfsmatige doeleinden. Zakelijk lenen zonder toetsing van de gegevens die in te overleggen rapporten vermeld staan zal niet kunnen.

Helaas kan het krediet niet in een zakelijke overeenkomst gegoten worden, wel kun je dit privé afsluiten en het daarvan op te nemen geld bij je onderneming inbrengen. Overleg als ondernemer met je accountant, boekhouder of financieel adviseur wat het verstandigste kan zijn voor je onderneming, zodat gekozen kan worden hoe voor jouw bedrijf goedkoop lenen is te realiseren.

Daar na een gedegen advies zodat goedkoop voorraden kunnen worden aangeschaft, zal meer omzet gerealiseerd kunnen worden, op voorwaarde dat de nieuwe bedrijfsvoorraad juist op de omzetsnelheid is afgestemd. Ook zakelijk zal opgelet moeten worden dat het saldo van de uitstaande schulden zo laag mogelijk is en er voorzieningen zijn afgesloten om, indien nodig, dat geen probleem zal gaan zijn. Het afsluiten van een persoonlijke lening kan bij sommige, zich op ondernemingen richtende banken, vaak zonder al te veel problemen geregeld worden mits het gaat tot maximaal 5000 lenen.

Ga je als ondernemer vaak 1000 euro lenen bij de bank dan zou dit meer moeite kosten als ineens bij de bank vragen om een hogere lening te verstrekken. Als eigenaar van een eenmanszaak dien je wel degelijk rekening te houden met jouw gegevens, die zullen ook bij een ondernemer worden nagetrokken. Ga je voor zakelijke doeleinden een persoonlijke lening afsluiten, hou er dan rekening mee dat alle uitgaven op het einde van de maand ineens van de zakelijke rekening afgeschreven worden. Geef dus zeker niet meer geld uit dan de hoogte van het saldo op de rekening aan het einde van de betreffende maand.

http://www.snelgeldlenenbinnen10minuten.eu/11/hoe-je-prioriteiten-stellen-bij-het-afsluiten-van-een-persoonlijke-lening/