Mode plein Blog
Image default
Financieel

Een persoonlijke lening, hoe ga je er verantwoord mee om.

Er kunnen veel scenario’s zijn die er toe leiden dat je een persoonlijke lening wilt afsluiten. De grootste fout die je kunt maken is zonder eerst je situatie te bekijken een lening af te sluiten. Als je een lening gaat afsluiten wees dan voorzichtig en doe het verantwoord. Wil jij weten wat verantwoord lenen is en hoe je dat het beste kunt doen? In deze blog hebben wij enkele adviezen voor jou verzameld. Dus lees maar snel door.

Maak een budget en hou je er aan voordat je een lening afsluit

Voordat je een lening gaat afsluiten raden wij aan om eerst enkele maanden een budget op te stellen en ook daadwerkelijk je aan dat budget houden. In dat budget moeten de maandelijkse betalingen die je moet voldoen voor je lening inbegrepen zijn. Door je aan dit budget te houden voordat je een lening afsluit weet je zeker dat je de maandelijkse afbetalingen kunt voldoen. Kun je dit namelijk niet dan kan het zijn dat je ernstige schulden opbouwt en dat wil je al helemaal niet. Een ander voordeel van je een of twee maanden aan dit budget te houden voordat je de lening af sluit is dat je ook een kleine buffer opbouwt. Stel nou je kunt je een maand niet aan je budget houden of er komen onverwachte kosten bij. Dan heb je dankzij je budget een maandelijkse betaling al gezekerd. Een maandje op je geld letten kan je dan ook een hoop hoofdpijn besparen.

Bereken je lening en leen niet te veel

Vaak kun je een lening simulatie doen. Maak hier vooral gebruik van, aangezien je anders niet goed je budget kunt opstellen. Als laatste punt is het belangrijk dat je niet meer dan het nodige gaat lenen. Voor veel mensen is het aantrekkelijk om dan toch even wat extra bij te lenen, maar stap niet in deze val. Al het geld dat je bijleent zul je ook moeten terugbetalen. Het is geen gratis geld want lenen kost immers ook geld!

LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD.

https://www.mozzeno.com/nl/persoonlijke-lening