Mode plein Blog
Image default
Mode en Kleding

Houd rekening met deze trends tijdens het shoppen

Het bijhouden van de juiste trends op het gebied van mode kan erg lastig zijn. Iedereen verteld weer wat anders en trends vliegen je wellicht om de oren. Wat de ene week hip and happening is is de volgende week weer uit en typisch iets uit 2019. Om je een beetje een beeld te geven hebben we een aantal trends genoteerd waar je naar kunt kijken als je weer eens naar buiten mag en een winkel mag bezoeken. Of gewoon even online op zoek gaat naar de leukste trends op het gebied van kleding.

 

Shearling winterjassen

Shearling? Wat? Geen idee wat het zijn. De letterlijke vertaling is schapenvacht jassen ook wel lammy coats. De trend is steeds meer groeiende voor dit type winterjas. Met de voornaamste reden dat deze ontzettend warm is. Wil jij als een cocon de winter doorkomen en ben je een echt koulak (koukleum)? Dan moet je deze jas toch eens in overweging nemen. Daarbij hoef je echt niet voor een echte shearling jas te gaan, maar kan het natuurlijk ook gewoon een fake shearling zijn als dat beter bij je manier van leven past. Schapenvacht wordt natuurlijk ook gebruikt bij de veel gedragen Uggs, ook omdat ze zo lekker warm zijn. Een combinatie tussen beide is natuurlijk een mooie oplossing.

 

Bring back the 70’s

Uit meerdere tijdperken komen telkens weer wat elementen terug die dan opeens weer erg populair zijn. Zo is dat deze winter op het gebied van truien. De stoffen en prints uit deze tijd zijn weer helemaal terug. Argyle prints zijn helemaal het ding en maken zodoende hun comeback. Ook broeken (met wijde pijpen) hebben zijn weg terug gevonden in de huidige tijd en zo populair als weleer. Daarbij is naast de looks ook belangrijk om een lekkere warme trui te hebben die je goed warm houdt.

 

Hoewel we in de huidige tijd minder buiten zijn en minder vaak onze kleren kunnen tonen aan anderen, zijn we nog steeds ons modegevoel niet verloren. Casual is steeds meer het nieuwe normaal en is vooral nu de meest gedragen kleding stijl, maar na de corona periode kun je tijdens leuke events en het uiteten gaan weer je favoriete kledingstukken combineren.