Mode plein Blog
Image default
Cadeau

De voordelen van schrijven met een vulpen

Een vulpen was vroeger de meest gebruikte pen om mee te (leren) schrijven. Maar tegenwoordig maken steeds meer mensen gebruik van een balpen, potlood, of typen ze hun teksten liever op een computer of telefoon. Maar gelukkig is de geliefde vulpen nog niet helemaal verdwenen. Zo maken kinderen op school nog steeds gebruik van een vulpen, en dat is natuurlijk niet voor niets. Een goede vulpen mag dan misschien wat duurder zijn dan een balpen, maar het is de investering dubbel en dwars waard. Want met een vulpen van Pwakkerman krijg je niet alleen een prachtige pen, maar ook een pen die jaren meegaat. En dat zijn niet de enige voordelen van het schrijven met een vulpen.

 

Het maken van calligraphy

We hebben vast allemaal weleens gehoord van calligraphy. Het is de kunst van het mooie handschrift, en word in Nederland ook wel handlettering genoemd. Calligraphy is de afgelopen jaren enorm in populariteit gestegen. Dit komt onder andere door de opkomst van bullet journals. Bij calligraphy gebruik je voornamelijk inkt pennen, wat een vulpen perfect maakt voor het leren van calligraphy. Door de inkt kun je namelijk gemakkelijk zowel dunne als vollere lijntjes trekken. Daarnaast ziet het gebruik van echte inkt er mooier en specialer uit.

 

De vulpen is niet meer hetzelfde als vroeger

De vulpen is in de afgelopen jaren enorm veranderd. Niet alleen in mechanismen maar ook in design. Vroeger waren alle vulpennen bijvoorbeeld voorzien van een dop, om de punt te beschermen en uitdroging te voorkomen. Maar tegenwoordig heb je ook vulpennen waarvan de punt pas naar buiten komt wanneer je op de achterkant van de pen drukt. En waar je vroeger honderd keer te horen kreeg dat je niet te hard op de vulpenpunt mag duwen, is de punt tegenwoordig verstevigd en harder gemaakt. Zodat het induwen niet zo’n probleem meer is. En er wordt meer rekening gehouden met het ontwerp en de functionaliteit. Zo is de Parker pen bijvoorbeeld geschikt voor zowel links- als rechtshandigen.

 

De vulpen als een uniek cadeau

Dat de vulpen iets bijzonders is, merken we wel aan het stijgende aantal vulpennen dat als cadeau wordt gegeven. Bijvoorbeeld wanneer mensen een eigen bedrijf starten of wanneer kinderen overgaan naar groep 3 en mogen leren schrijven. Daarnaast zijn vulpennen ook verkrijgbaar in vele soorten en kleuren. Denk bijvoorbeeld aan de Monte Blanc pen. Deze zijn klassiek in design, maar modern in uitvoering, en voorzien van een ingebouwd inktreservoir. Verkrijgbaar in vele designs, met gouden of zilveren elementen. Én het perfecte cadeautje doordat ze al verpakt zijn in een prachtige cadeauverpakking.