Mode plein Blog
Image default
Gezondheid

Gratis cholesterol laten testen

Een hoog cholesterolgehalte is erg schadelijk voor het lichaam en daarom ook zeer gevaarlijk. Toch weten vrij veel mensen niet dat ze een (iets) te hoog cholesterolgehalte hebben. Je merkt namelijk niets van een hoog cholesterolgehalte totdat je hart en vaatziekten krijgt.

Voor Rotterdammers is er nu de mogelijkheid om gratis hun cholesterol gehalte te laten testen. Er is namelijk een pop-up store geopend op dit gloednieuwe station waarbij reizigers snel even naar binnen kunnen gaan voor een gratis test. Het ligt in de lijn der verwachting dat best veel mensen te horen zullen krijgen dat ze een te hoog cholesterolgehalte hebben. Volgens de stichting Nationale Cholesterol Test heeft namelijk 65 procent van de Nederlanders tussen 30 en 70 jaar verhoogd cholesterol. Het is natuurlijk alleen maar goed als die mensen te weten krijgen dat ze een te hoog cholesterol hebben. Op deze manier kunnen ze er wat aan doen voordat het jammer genoeg alweer te laat is. Maar wat kun je nu allemaal doen tegen een te hoog cholesterol?

Er zijn een aantal zaken die je kunt doen om per direct je cholesterol te verlagen. Ten eerste is gezonde voeding natuurlijk erg van belang want dit is vaak de hoofdoorzaak van een hoog cholesterolgehalte. Daarnaast is het ook van belang dat iemand meer gaat bewegen. Dus heb je een  te hoog cholesterolgehalte ga dan is wat vaker hardlopen bijvoorbeeld. Stoppen met roken heeft ook een positieve invloed op het cholesterol gehalte. Tevens is het ook verstandig om cholesterolverlagende middelen te kopen. Deze supplementen zijn onder meer te koop bij het bedrijf Oligo Pharma waar je bijvoorbeeld ook orthomoleculaire supplementen kunt kopen.

Bent u nu woonachtig in de regio Rotterdam ga dan de komende dagen is langs het centrale station om je cholesterol te laten testen!

http://www.oligo-pharma.nl/