Modeplein

Heb jij jouw jas voor de winter al gevonden?

Geplaatst door

Als het antwoord op de vraag in de titel nee is lees dan snel verder! Hier ga je namelijk een aantal tips lezen over waar je op moet letten bij de aanschaf van jouw nieuwe winterjas.

Of je nu opzoek bent naar een stijlvolle dames winterjas of naar een stoere heren winterjas zoekt, de tips die hier in dit artikel worden beschreven gelden voor beide geslachten.

Wat er namelijk echt toe doet bij de aanschaf van een nieuwe jas voor de winter is niet het geslacht waarvoor het bedoeld is maar of wij überhaupt wel warm genoeg is! Er is niets vervelender dan het er tijdens het dragen van een nieuwe jas achter te komen dat hij eigenlijk helemaal niet warm genoeg is voor de winter.

Waar moet je op letten?

Het allerbelangrijkste waar je op moet letten bij een winterjas in ons kleine land is dat die water en winddicht is. Omdat het  elk jaar een groot deel van de winter regent is het belangrijk dat je bij een lage tempratuur ervoor zorgt dat je lichaam niet nat of vochtig word.

Daarnaast is het ook erg belangrijk dat de jas goed is gevoerd. Wat je bij de wat goedkopere winterjassen ziet is dat er, om de prijs te drukken, goedkope vulling in de jas is gebruikt die onvoldoende isoleert.

Als we de bovenstaande punten even op een rij zetten kan je alvast een kleine checklist maken van waar je op moet letten.

  1. Zorg dat de jas waterdicht is
  2. Let ook op dat de jas winddicht is
  3. Zorg dat de vulling van de jas van goede kwaliteit is om ervoor te zorgen dat je het niet koud krijgt.

Ook in de mode zijn?  lees dan verder!

Wanneer je duidelijk hebt waar je op moet letten bij een winterjas om ervoor te zorgen dat deze warm is zijn we aangekomen bij de Mode.

Natuurlijk wil je er ook een beetje knapjes bijlopen en om die reden loont het om een beetje op de hoogte te zijn van de huidige mode trends.

Ook kan je door goed op te letten wanneer je over straat loopt veel trends herkennen. Zo zijn de jassen met bontkraag ook dit jaar weer in de mode.

Daarnaast zijn ook de Parka modellen erg in trek. Het lastige aan deze modellen is soms het herkennen daarvan.

Wanneer je het namelijk over een Parka hebt heb je het over een jas die over de volgende eigenschappen beschikt:

–          Een gevoerde capuchon

–          Afgesloten mouwen

–          Knopen aan de voorkant van de jas

–          Komt tot over de heupen

–          Heeft naast een gevoerde capuchon ook een kraag

Wat je nog meer ziet is dat ook de “wat nettere” winterjassen veel worden gedragen. Het geluk is wel daarmee dat steeds meer soorten jassen alszijnde netjes worden bestempeld.

Dit komt veelal doordat er steeds meer in informele sfeer op het werk hangt.

Ik hoop dat ik jou hiermee een beetje heb kunnen helpen bij het uitkiezen van jouw nieuwe winterjas.

Veel succes!