Mode plein Blog
Image default
Dienstverlening

Koopgedrag klanten achterhalen

Informatie vergaren over het koopgedrag van je klanten achterhalen kan je verkoop sterk doen stijgen waardoor je een voorsprong op je concurrentie kan verkrijgen.   Er zijn van verschillende mogelijkheden waardoor je het koopgedrag van je klanten kan achterhalen. In dit artikel gaan we een aantal simpele methodes om informatie te vergaren  aan bod brengen.

 Indien je een camera met software installeert kan grote hoeveelheden informatie over je klanten vergaren. Op deze manier  heb je de mogelijkheid om een heatmap  van je winkel in kaart te brengen. Met deze heatmap kan je dus uitzoeken want de looproute van je klanten zijn en welke producten zij het meeste kopen, op deze manier kan je je assortiment op andere plaatsen in je winkel gaan positioneren waardoor ze langere in je winkel verblijven en een langere route afleggen waardoor ze voorbij meer producten wandelen.  Ook kan je op deze heatmap op  welke hoogte de meeste aandacht aan een product besteden en zo je assortiment positioneren waardoor je  je omzet vergroten kan.

Om nog informatie te verkrijgen kan je je winkel voorzien van een klantenkaart. Op deze manier kan  de winkel loyaliteit vergroten door  de klanten kortingen te geven indien ze voor een bepaald bedrag aan producten bij jou gekocht hebben. Ook kan je als bedrijf  door middel van een klantenkaart zien welke producten en hoeveel product een klant bij jou koopt. Op deze manier kan men zorgen voor aanbiedingen die voor elke klant specifiek aantrekkelijk zijn.

Door gebruik te maken van een passantenteller kan je informatie vergaren over hoeveel klanten je winkel dagelijks bezoeken, welk moment van de dag het drukste moment voor de winkel is en hoelang de klanten in de winkel blijven.  Zoals je ziet kan je op een simpele en goedkope manier  al veel informatie over je klanten vergaren.

https://www.crumbbase.nl/