Mode plein Blog
Image default
Beauty en verzorging

Tepeltatoeage

Tepeltatoeage

Borstkanker is naast een vreselijke en verwoestende ziekte voor veel vrouwen ook een grote deuk in het zelfvertrouwen, wanneer een borstamputatie noodzakelijk bleek. Dankzij een borstreconstructie kan dit leed enigszins verzacht worden en krijgt de patiënte haar vrouwelijkheid terug.

Bij een mooie borst hoort ook een normale tepel, die door middel van een tepeltatoeage aangebracht kan worden. De technologie staat op dat vlak gelukkig al zeer ver waardoor een mooie reconstructie mogelijk is, die overeenkomt met het oorspronkelijke uitzicht van de tepel. De tepeltatoeage kan geplaatst worden met creatie van een tepel zelf, wanneer deze niet is geplaatst bij de borstreconstructie, of kan aangebracht worden op de bestaande reconstructie. Door middel van onschadelijk pigment, dat vijf jaar in de huid blijft zitten, wordt het gewenste resultaat al in 2 behandelingen bereikt.

Deze semi-permanente pigmenten zijn biologisch afbreekbaar en vormen dus geen enkel gezondheidsrisico. Er wordt vooraf bekeken en overlegd welke pigmentkleur het beste aansluit bij de eigen tepelkleur, om een zo natuurlijk mogelijk resultaat te bekomen. 3D-technieken zorgen ervoor dat er accenten en schaduwen gecreëerd kunnen worden, die het uitzicht nog natuurlijker maken.

Een tepeltatoeage door middel van dermatopigmentatie betekent voor vrouwen die borstkanker overwonnen hebben een enorme stap in het verwerkingsproces. In veel gevallen wordt de tepeltatoeage terugbetaald door de mutualiteit, bij bepaalde ziekenfondsen zelfs voor het volledige bedrag van de behandelingen. Meer informatie of een afspraak voor een intake-gesprek kan bekomen worden via de website waar een team van gespecialiseerde artsen u graag verder helpt.

http://dermatopigmentatie.be/

Gerelateerde artikelen

Haren invlechten dé haartrend van 2013!

Deze tips toepassen voor het verwijderen van donkere oksels

Arganolie geeft pure weldaad voor je huid