Modeplein

Voorkomen is beter dan genezen

Geplaatst door

Liever geen schade aan je auto, nietwaar? Toch zit ook een schade in een klein hoekje. Voordat je het weet zit je met je auto ergens tegenaan of word je door een tegenpartij aangereden. De schade die het meest voorkomt in Nederland is bumperschade. Bijna de helft van alle automobilisten in Nederland heeft er wel eens mee te maken gehad. Opmerkelijk is trouwens dat bumperschade zich veelal aan de rechterachterkant voordoet, dit komt omdat men bijna altijd file-parkeert aan de rechterkant van de straat.

Een andere schade die zich veelvuldig voordoet is kras- of lakschade. Tijdens bijna elke schade is er wel sprake van lakschade. Dit geldt niet alleen voor als er een hagelbui valt, maar ook als je bijvoorbeeld achterop iemands bumper rijdt. Hoewel het veelal relatief kleine schade is, kan het herstel hiervan soms uitlopen tot in de duizenden euro’s.

Ruim 18% van alle schades doet zich voor tijdens het inparkeren. Logisch natuurlijk dat veel automobilisten zich onzeker voelen tijdens het inparkeren van hun auto in het parkeervak. Zeker nu het in de grote steden steeds drukker wordt en het aanbod van parkeervlakken afneemt. Hier kan een achteruitrijcamera een oplossing in bieden. Met een achteruitrijcamera heeft u altijd volledig zicht over wat er achter uw auto gebeurd, overdag en ’s nachts. De aankoop van een achteruitrijcamera heeft u zo terugverdiend met de schade die u NIET rijdt. Dit kan namelijk met een beetje pech al snel in de duizenden euro’s oplopen. Achteruitrijcamera set kopen? Er is genoeg aanbod te vinden op het internet. Meestal wordt per autofabrikant een bepaalde camera aangeboden, maar u kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zelf een set te kiezen. Achteruitrijcamera’s zijn geschikt voor zowel particuliere auto’s als grote bestelbussen, maar ook voor vrachtwagens, campers, defensie, hulpverlening, de agrarische sector en zelfs de scheepvaart kunnen achteruitrijcamera’s een nuttige toevoeging zijn.

http://www.vanzwitserland.nl/