Mode plein Blog
Image default
Hobby en vrije tijd

Wanneer stuurt RSC Anderlecht een persbericht de wereld in?

Een voetbalclub zoals Anderlecht stuurt meestal een persbericht de wereld in om een transfer bekend te maken of om ander belangrijk nieuws uit de doeken te doen. Zo kan het al haar fans op de hoogte houden en maakt het ook een einde aan al het gespeculeer van de pers. Met een transfer gaan immers altijd heel veel geruchten gepaard. Vooraleer een speler binnengehaald wordt, kan het zijn dat die eerst nog met veel andere clubs gelinkt wordt, of dat de bedragen waarover men spreekt lariekoek zijn. Met een persbericht kan een voetbalclub zoals Anderlecht die geruchten de kop indrukken.

Geloof niet alles wat je leest

De pers schrijft altijd heel veel over voetbalclubs en hun zaken omdat het de grootste sport ter wereld is, en er zich in bijna elk huishouden een fan bevindt. Er is echter niet altijd concreet nieuws en dan begint de media verschillende geruchten uit te pluizen naar waarheid en probeert het een sensatieverhaal te bekomen. Het kan dus zijn dat wat je in de krant leest niet altijd waar is. Een voetbalclub zoals Anderlecht kan zulke geruchten vermijden of een halt toe roepen door een officieel persbericht de wereld in te sturen. Wanneer ze dat zouden doen, kan je die berichten meteen lezen bij Anderlecht-Online. Zij verzamelen al het nieuws over hun favoriete club en delen dat dan ook graag met de buitenwereld. Wanneer je iets wil weten over Les Mauves, dan kan je op hun website terecht. Alle nieuws over transfers, blessures, nieuwe shirts of nog iets anders, vind je op hun website terug.

Lees de waarheid

In een persbericht van de club zelf, kan je altijd de waarheid terugvinden, tenzij op een dag zoals 1 april. Alle andere dagen zijn de persberichten waarheidsgetrouw doordat ze uitgestuurd worden door de club zelf en die ook het beste weten wat er rondgaat in de club. Als je iets te weten wil komen over Anderlecht, moet je dus bij henzelf zijn of een site waarop de persberichten worden gepubliceerd.

https://www.anderlecht-online.be/nl