Mode plein Blog
Image default
Winkelen

Witgouden ringen

Een trouwring is een belangrijk sieraad, dat je hopelijk de rest van je leven bij je zult dragen. Daarom wil je natuurlijk de optimale ring kiezen – één die bij jou, je partner en jullie relatie past.  Afgezien van het model en eventuele versieringen wordt het karakter van een ring vooral bepaald door het materiaal waar hij van gemaakt is. Daarbij heb je talloze mogelijkheden. Goud wordt traditioneel veel gekozen, maar de laatste jaren komen ook andere edelmetalen steeds meer in trek. Eén variant wordt in het bijzonder steeds populairder: witgoud. Is dat materiaal ook iets voor jou? In dit artikel bespreken we de kenmerken en voordelen.

 

Wat is witgoud?

Witgoud is een bewerkte vorm van gewoon goud, oorspronkelijk ontwikkeld als alternatief voor het duurdere platina. In het begin werd het gemaakt door nikkel met goud te mengen, maar het nikkel bleek allergische reacties te veroorzaken. Daarom wordt nu vaak palladium gebruikt, een ander zeer wit metaal. De goud-palladiumlegering heeft een gebroken witte kleur en wordt ook wel grijsgoud genoemd. Om de bekende helderwitte kleur te krijgen, kan het vervolgens nog voorzien worden van een laag rhodium – je hebt dan het echte witgoud. Wel kan de rhodiumlaag over de tijd slijten, maar hij kan ook opnieuw weer worden aangebracht.

 

Waarom witgoud?

Maar waarom is dit witgoud nu zo populair voor het maken van witgouden trouwringen? Dat heeft een aantal redenen. Allereerst vinden veel mensen het leuk om nét even iets anders te kiezen dan het ‘saaiere’ goud. Verder is het beter met andere sieraden te combineren dan goud – zo staat witgoud ook heel mooi bij zilver, en ook veel edelstenen komen prachtig uit bij het heldere metaal. Een andere, meer symbolische reden die veel mensen aanspreekt, is dat wit de kleur van de eeuwige trouw is. Dat past natuurlijk perfect bij de gelegenheid en geeft het sieraad extra betekenis en diepte!

 

Ontwerpen in witgoud

Witgoud is bovendien een stevig, flexibel materiaal dat op veel verschillende manieren kan worden toegepast. Het leent zich zowel voor klassieke, tijdloze modellen als voor strakkere en modernere ontwerpen. Een witgouden ring kan daarom helemaal aan jouw eigen smaak worden aangepast. Ook kan het vaak met andere materialen gecombineerd worden – niet alleen met allerlei edelstenen, maar ook bijvoorbeeld met subtiele details van gewoon goud! Je kunt daarbij denken aan een abstract lijnenspel, bloem- of bladmotiefjes, of alles dat je fantasie je maar ingeeft. Met dit veelzijdige materiaal vind je, kortom, gegarandeerd iets naar je gading!