Deze tips toepassen voor het verwijderen van donkere oksels

Geplaatst door

Donkere oksels of zwarte oksels, het is een vervelend maar onschuldig kwaaltje waarvan meer vrouwen dan je denkt last hebben. In de winter valt dat natuurlijk niet op maar tijdens de zomer, wanneer de tops, bikini’s en kleedjes weer buitenkomen, wel. Vaak voelen vrouwen zich hier heel onzeker en gefrustreerd door en weten ze niet hoe er vanaf te geraken. Gelukkig hoef je dan enkel maar dit artikel te lezen om te weten wat je moet doen.

Scheren is geen goed idee

Als je aan donkere oksels denkt zou je niet meteen gaan vermoeden dat scheren hiervan wel eens de oorzaak zou kunnen zijn. Toch kan dit best. Wil je van donkere oksels afkomen dan kan je beter gaan epileren. Wanneer je de oksels gaat scheren, neem je de haartjes aan de buitenkant van de huid weg maar de haartjes aan de binnenkant van de huid blijven wel staan. Ook de wortels worden bij scheren niet meegenomen. Bij epileren neem je de wortels ook mee waardoor er geen donkere schijn onder de huid kan ontstaan.

 

Verkeerde deodorant en strakke kledij

Niet alleen donkere oksels na scheren kan een oorzaak zijn maar ook het gebruik van een verkeerde deodorant kan een oorzaak zijn. Wanneer je een deo gebruikt die niet goed is voor jouw huidtype, dan kan dit een reactie geven. Belangrijk is dus om altijd na te gaan of je de juiste deo gebruikt voor jouw huidtype. Ben je iemand die graag strakke kledij draagt? Dan kan dit nog een oorzaak zijn van donkere oksels. De wrijving van de kledij op onze huid kan voor donkere oksels zorgen. Met deze extra tips kan je al heel gemakkelijk van donkere oksels afkomen.

 

Scrubben

Onze huid woelt van de dode huidcellen. Daarom is het belangrijk om goed zorg te dragen voor onze huid en af en toe een scrubbeurt toe te passen. Hierdoor zullen de dode huidcellen vernietigd worden en zal je huid er ook verzorgder en egaler gaan uitzien. 1 keer per week je oksels van een goede scrubbeurt voorzien is goed genoeg. Daarmee zal je al meteen een groot verschil zien.

Skinlight

Heb je toch donkere oksels na scheren of weet je niet wat de oorzaak hiervan is, dan is er godzijdank nog altijd Skinlight. Skinlight is een pigmentvlekkencrème met een speciale whitening technologie die tot diep in de huid doordringt. Het pigment wordt hierdoor afgebroken en de aanmaak van nieuw pigment wordt afgeremd. Skinlight is een aan te raden product omdat het een neutrale PH waarde heeft en het gebaseerd is op natuurlijke ingrediënten. Zo hoef je geen schrik te hebben voor allergieën.