Mode plein Blog
Image default
Auto

Representatieve leaseauto zzp

Het leasen van een auto brengt veel vragen met zich mee. Maar in Nederland wordt het gebruik van een leasecontract steeds populairder. Vaak gaat zo’n contract over een periode van twee à drie jaar, maar als zelfstandig ondernemer zorgt zo’n tijdsduur voor financiële onzekerheden. Daarom kiezen zzp’ers vaak voor shortlease. Per leasemaatschappij verschilt de periode van zo’n contract, maar vaak is het al vanaf dertig dagen. Het zijn betaalbare en representatieve auto’s en de opzegtermijn van het contract is vaak kort. Zo kun je bijvoorbeeld ook de Mercedes Vito lease rijden.

Geen extra kosten

Wil je een auto leasen zzp? Dan kun je voor een vast maandbedrag een wagen leasen. Dit bedrag is inclusief de meeste kosten die bij een auto komen kijken, zoals een allriskverzekering, pechhulp, reparatie en onderhoud, wegenbelasting en ga zo maar door. De enige extra kosten, zijn de bedragen voor de brandstof waar de auto op rijdt. Bij het leasen van een auto heb je verder niet veel omkijken naar de auto. Indien er problemen met de wagen zijn, zorgt de leasemaatschappij voor een vervangende auto. En het bedrag dat je overhoud en niet besteed aan het kopen van een auto, kun je in je onderneming stoppen.

Nieuwe auto als zpp’er

Als je in totaal meer dan negentig procent van je kilometers voor jouw zaak rijdt, dan hoort de wagen tot de onderneming te behoren en valt het niet onder privé bezit. Als je onder de negentig procent zit, mag je per gereden, zakelijke kilometer €0,19 in aftrek brengen van je winst. Maar houdt er rekening mee dat als je zakelijk meer winst maakt, je ook meer belasting gaat betalen. Het rijden van een leaseauto brengt nog een leuk voordeel met zich mee, namelijk dat bijna alle modellen nog geen twee jaar oud zijn

https://www.autoleasenzzp.nl